İlkim Karaca'ya tazminat cezası

Güncelleme Tarihi:

İlkim Karacaya tazminat cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 13:20

Vefat eden sanatçı Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'nın, Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a 5'er bin YTL manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Emrah Karaca ile Feride Balkan'ın, sanatçı Cem Karaca'nın ölümünün ardından yaptığı bazı açıklamalarda kişilik haklarına tecavüz ettiği iddiasıyla İlkim Karaca aleyhine açtıkları tazminat davasını karara bağladı.

Mahkeme, İlkim Karaca'nın, Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a 5'er bin YTL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'nın, Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a 5'er bin YTL manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacılar Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan ile davalı İlkim Karaca katıldı.

Davayı karara bağlayan hakim Bülent İlter, davacıların, davalının hukuka aykırı beyanatı ve fiilerinden dolayı manevi tazminat talep ettiğini hatırlatarak, Türk Medeni Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca manevi tazminattaki gayenin kişiyi zengin etmek olmayıp, çekilen üzüntü ve elemi bir nebze olsun hafifletmesinin amaçlandığını kaydetti.

Çekilen acı, elem ve üzüntünün yaşanan hadiselerin davacılar üzerinde yarattığı elemi bir nebze olsun hafifletebilmek için tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını da dikkate alarak takdiren her bir davacı için 5 bin YTL manevi tazminatın dava tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davalıdan alınarak davacılara verilmesine hükmeden İlter, davacıların fazlaya ait taleplerini ise reddetti.

Haberin Devamı

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMALAR

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emrah Karaca, “Bundan sonra rahat bırakılırız inşallah. Bundan sonrası önemli bizim için” dedi.

Feride Balkan da, “Rahmetli Cem'in bir lafı vardı. 'İşkembe-i kübradan konuşuyorsun' diye... Yani 'ağzınla konuşmuyorsun' derdi. Sanıyorum bu davalar sonucunda ağzıyla konuşmayı öğrenecek” diye konuştu.

Bugüne kadar hukuk mücadelesi verdiklerini ve bu mücadeleye devam edeceklerini belirten Balkan, şunları söyledi:

“17 davamız daha var. Diğerleri ceza davası. Hayatımdaki en mutlu gün, cezaevinde kendisine sucuk ve ekmek götürdüğüm gün olacak. Cem'in tabiridir bu. Siyasi suçtan yargılandığında 'sucuk-ekmek getirirsin' derdi. Şimdi benim hayalim bu.”

İlkim Karaca ise temyize gideceğini belirterek, kendisinin Cem Karaca'nın mezarının açılmasını istemediğini söyledi.

“Mezarında da rahat bırakılmayan sevdiğim adam için üzülüyorum” diyen Karaca, Emrah Karaca'nın, Cem Karaca'nın oğlu olduğuna dair Adli Tıp Kurumu raporuna inanmadığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

DAVA DİLEKÇESİ

Dava dilekçesinde, Emrah Karaca'nın, Feride Balkan ve eski eşi Cem Karaca'nın oğlu olduğu belirtiliyordu.

Cem Karaca'nın ölümünün ardından son eşi İlkim Karaca'nın, çeşitli röportajlarındaki beyanlarıyla Emrah Karaca ve Feride Balkan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edilen dilekçede, bu nedenle davacıların ağır manevi zarar gördüğü savunuluyordu.

Dilekçede, 2 davacı için ayrı ayrı 50'şer bin YTL olmak üzere toplam 100 bin YTL manevi tazminatın davalıdan alınarak Emrah Karaca ve Feride Balkan'a verilmesi isteniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!