İlk Yerli Woodstock

Güncelleme Tarihi:

İlk Yerli Woodstock
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin en önemli müzik organizasyonlarından biri bugün başlıyor. Ömerli H2O Aquapark'taki H2000 Müzik Festivali, üç gün üç gece durmaksızın devam edecek. Festival'de 20 grup ve 50 DJ'in yanısıra film gösterimleri, spor, ikinci el alışveriş standları da var.

YERLİ Woodstock olarak anılmaya başlayan H2000 Müzik Festivali bu akşam başlıyor. Pax Prodüksiyon ve Momentum BEÇ'in ortak projesi olan festival üç gün sürecek. Festivale pek çoğu yurtdışından gelen 20 müzik grubu ve 50 DJ katılacak. Onları dinleyecek olan seyirci sayısının ise 30 bini bulması bekleniyor.

Pax Prodüksiyon adına konuşan Murat Öktensoy, üç yaşındaki şirketin kuruluş amacının bu organizasyonu gerçekleştirmek olduğunu, festivalin bundan sonra her sene düzenli olarak yapılacağını belirtiyor. Son iki yıldır sürdürülen hazırlık çalışmaları sırasında 100 grup ismi belirlenerek, kabul edenlerin arasından elemeler yapılmış.

Sponsor bulmak zor oldu

Momentum BEÇ, 1987'de kurulmuş bir halkla ilişkiler ve organizasyon şirketi. Camel Trophy gibi büyük organizasyonları üstleniyor. Festivalin organizasyon ve tanıtım işleri onlara ait. Şirket yetkilisi Can Sağdıç, sponsorları ikna etmenin çok zor olduğunu söylüyor: ‘‘Daha önce bu kadar büyük bir organizasyon yapılmadığından, kıyaslayabilmeleri zor oldu’’ diyor. Yapılan kamuoyu araştırmaları sonucunda, festivalin hedef kitlesi 13-30 yaş arasında, orta ve ortanın üstü gelir düzeyine sahip, popüler kültürün etkisinde fazla kalmamış, alternatif müzik türlerini dinleyen kişiler olarak belirlenmiş.

Organizasyonun yapıldığı 100 dönümlük arazi H2O Aquapark'a ait. Öktensoy ve Sağdıç, Ömerli Belediyesi'nin özellikle alt yapı çalışmalarına çok yardım ettiğini söylüyor. Araziye sıfırdan su ve telefon tesisatı getirilmiş. Ayrıca Telsim tarafından cep telefonlarının rahat çalışabilmesi için yansıtıcılar konmuş. Elektrik ihtiyacı 14 dev jeneratör tarafından sağlanıyor. Hepsinin aynı anda ürettiği elektrik, tüm Ömerli'nin bir günlük ihtiyacını karşılayabilecek güçte. Acıbadem Hastanesi de olası durumlar için kurduğu iki çadırda sağlık hizmeti verecek. Birinde acil müdahale yapılırken, diğeri ise müşahade için ayrılacak.

Konserler için kurulan sahnenin derinliği 15, eni 18, yüksekliği 12 metre. Konserler daha sonra Kanal E'de yayımlanacak. Üstelik mutlaka sahnedeki konseri dinlemek zorunda değilsiniz. Oradaki müzik hoşunuza gitmezse iki seçeneğiniz daha var. Kurulacak iki dev çadırda DJ'ler neredeyse 24 saat müzik yapacaklar. Yani aynı anda üç farklı müzik türünden birini seçebilirsiniz.

Adı müzik festivali ama üç gün boyunca yalnızca müzik dinlenmeyecek. Kanal E, kendisine ayrılan köşede bir yandan film gösterimleri yaparken, bir yandan da ‘‘Evli ve Çocuklu’’ adlı diziyi yayınlayacak.

Pek çok firma, alışveriş standlarında indirimli satışlar yapacak. Bu arada ikinci el alışveriş yapmak da mümkün. Heyecan arayanlar bungee jumping ve 50 metreden bağlantısız düşüş yapabilecek, beş metrelik tırmanma duvarını deneyebilecek. Hareket isteyenler içinse beach voley ve insanlı langırt sahaları hazırlandı. İsteyenler piercing ve dövme yaptırabilecek.Internet kafe çadırı, dört bilgisayarı ile üç gün dünyadan kopmak istemeyenler için... Başınızdan geçenleri ileride torunlarınıza anlatmak gibi bir niyetiniz varsa, delil olsun diye tüm festival belgesel haline de getirilecek.

Son olarak, artık kapıdan almaktan başka şansınız kalmadığına göre biletler 27 milyon 500 bin lira. Ama ÖYS'ye girdiğinize dair bir belge gösterirseniz 10 milyona içeri girebilirsiniz. Kredi kartı kullanabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Otomobil ile: Boğaziçi Köprüsü'nden giderken Şile-Çamlıca sapağını kullanarak Şile yoluna girin. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden giderken de Şile sapağını kullanın.

Servis ile: Saatler için internetten www.paxpo.com adresine bakın. Servis noktaları Boğaziçi Üniversitesi, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Bostancı Deniz Otobüsleri, Fenerbahçe Stadyumu

Taksiyle: Taksim - H2O Aquapark 14 milyon 500 bin, Bostancı - H2O Aquapark 12 milyon lira tutuyor.

Rakamlarla H2000

Festival alanı 100 dönüm

Çadır kapasitesi 2 bin 500

Döşenen telefon kablosu 3.5 km.

Telefon hattı 11

Jeneratör sayısı 14

Katılan grup sayısı 20

Festival alanının kapasitesi 30 bin kişi

Özel güvenlik görevlisi 250

Jandarma 200

DJ sayısı 50

Ambulans 3

Yangın söndürücü 185

Tuvalet kabini sayısı 48

Kanal D çadırı kapasite 2 bin kişi

Güney çadırı kapasite bin kişi

Atık deposu kapasite 20 ton

Temizlik ekibi 30 kişi

Otopark kapasite 3 bin 500 araç

5x5 dev ekran sayısı 2

Yemek servis noktası sayısı 15

Kulağınıza küpe olsun

Kapılar bugün 16:00'da açılacak, 19 Haziran 01:00'de kapanacak.

Festival alanından üç gün boyunca ayrılmayı düşünmüyorsanız yanınıza uyku tulumu veya çadır alın.

Yanınızda parfüm şişesi, profesyonel fotoğraf makinası. kamera, içecek veya yiyecek getirmeyin. İçeride bol bol alkol ve sigara zaten var.

Havanın akşamları soğuyacağını düşünerek kalın giysiler ve yedek giysiler alın.

Dışarı çıkacaksanız kapıda verilen bilekliği sakın çıkarmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!