İlk yayın Boşnakça yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk yayın Boşnakça yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2004 07:53

Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerdeki yayınların ilki, bugün Boşnakça ile başladı.

Haberin Devamı

İlk radyo yayını, TRT Radyo-1'de, sabah 06.10'da, “Yerel dil ve lehçelerde yayınımızın Boşnakçasını veriyoruz” anonsunun ardından gerçekleştirildi.

  

Bir bayan ve bir erkek spikerin sunduğu 35 dakika süren Boşnakça programın sonunda, “Boşnakçasını yaptığımız yayının şimdi Türkçesini dinleyeceksiniz” anonsu yapıldı. Yayın, 06.45'te sona erdi.

  

“Kültürel Zenginliğimiz” adlı programda, yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler ile spor haberleri yer aldı.

  

BOŞNAKÇA İLK TV YAYINI

 

Program, TRT-3 televizyon kanalında bugün saat 10.30'da yayımlandı.

Haberin Devamı

  

Yarım saat süren yayın, TRT-3'de spiker Yasemin Pamukçu'nun anonsuyla başladı.
  
Bugünden itibaren “Kültürel Zenginliğimiz” adı altında yeni bir programın yayınına başlayacaklarını belirten Pamukçu, bu programların hafta içi hergün TRT-3'de saat 10.30'da değişik dil ve lehçelerde yapılacağını söyledi.
  
“Kültürel Zenginliğimiz” adlı programlarda yurttan ve dünyadan önemli gelişmelerin yer aldığı haber özetleri ile çeşitli iç ve dış spor olaylarından oluşan spor haberlerinin yer alacağını ifade eden Pamukçu, ayrıca gelenek ve göreneklerden oluşan çeşitli belgesellerle Türkiye'nin doğal ve tarihi yörelerini sergileyen magazin programlarının da bu yayınlarının konuları arasında bulunduğunu söyledi.

 

Pamukçu, “Kısacası yurdumuzdaki çeşitli dil ve lehçelerde yayınlanacak olan bu programlar, kültürel zenginliğimizin bir aynası olacak” dedi. Pamukçu, ilk yayının Boşnakça yapıldığını söyledi.
  
Daha sonra Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerinin görüntüleri eşliğinde “Kültürel Zenginliğimiz” programı Türkçe altyazılı olarak Boşnakça ekrana geldi.
  
DİĞER DİLLERDE YAYINLAR VE GÜNLERİ

 

Haberin Devamı

“Yurttan Dünyadan” adlı haber özetleriyle başlayan programda, Boşnakça parçaların yer aldığı “Müzik” bölümü ve spor haberleri yayınlandı. Ayrıca “Maviden Yeşile” ve “Anadolu'nun Güzellikleri”, adlı kısa belgesellerde Türkiye'nin doğal güzelliklerine yer verildi.
  
Radyo-1 ve TRT-3'teki yayınlar; pazartesi Boşnakça, salı Arapça, çarşamba Kirmanca, perşembe Çerkezce, cuma günleri de Zazaca yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!