İlk ses Kadıköy Belediye Başkanı'ndan geldi

Güncelleme Tarihi:

İlk ses Kadıköy Belediye Başkanından geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 14:45

“Duyun bu sesi” dedik. Özürlü vatandaşlarımız için Belediye Meclisi’nden çıkarılması gereken kararı tüm belediye başkanlıklarına sunduk…
İlk ses Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ten geldi:

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ses_duy.jpgİşte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün açıklaması:

"Sayın Çekirge..

Bildiğiniz gibi Kadıköy de yüzde 68.8 oy oranıyla 4’ncü kez dün mazbatamı alıp, bu sabah yeniden iş başı yaptım. Makamıma gelirken Belediye çalışanlarımızın sürpriz bir karşılama töreniyle karşılaştım. Onlara yaptığım konuşmada, her 10 Kadıköylüden 7'sinin bize oy verdiğini, bundan sonra işimizin daha fazla olacağını söyleyip, ilk olarak engelli vatandaşlarımızla ilgili projelerimize ağırlık vereceğimizi belirttim. Sonra sizin yazınızı okuyunca da çağrınıza yanıt vermek isterim.

Sayın Çekirge Kadıköy Belediyesi olarak biz birçok konuda hep yasalardan önce uygulamalara başladık, yasa bizim arkamızdan geldi. Engellilerle ilgili Kadıköy de yaptığımız bütün binalarda ister kamu ister şahıs olsun, bu binalarda engelli vatandaşlarımızın da olabileceği fikrinden hareketle mutlaka ASANSÖR, RAMPA, IŞIKLANDIRMA VE YÖNLENDİRİCİLER  gibi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı uygulamaların planlarda yer almasını şart koştuk. Bunlara uyulmayan hiç bir plan ve projeye onay  VE RUHSAT vermiyoruz.  Biz bu uygulamayı 2005 yılından itibaren ciddiyetle uyguluyoruz. Çağrınızla ilgili bu açıklamayı yaptıktan sonra engelli vatandaşlarımızla ilgili kısaca uyguladığımız birkaç konuya da dikkatinizi çekmek istiyorum.

—Kadıköy Belediyesi olarak Alo Engelli Taksi uygulamasını ilk başlatan belediyeyiz. 2005 yılında hizmete giren ALO Engelli Taksi'miz 444 00 81 nolu telefon arandığında ÜCRETSİZ olarak engelli vatandaşımızı evinden alıp tekerlekli sandalyesi ile istediği yere (sinema-tiyatro, opera-park vs) gibi yerlere götürüp getiriyor. Bir engelli taksimiz bir adette engelli minibüsümüz hizmette. Yeni araçlarla bu hizmetimizi sürdürüyoruz.

— Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile engelli vatandaşlarımız sosyal ve ekonomik hayata katkılarını sağlamaya çalışıyoruz. Hem eğitim, hem de danışma hizmeti verilen merkezimizde engelli vatandaşlarımız kendi hayatlarını sürdürebilme, kendi başlarına birey olma özgürlüğüne kavuşuyorlar.

—Yeni Umutlar Projesi gibi projelerimize Avrupa Birliği fonlarından sağladığımız destekle bir çok engellimizi meslek sahibi yapıp 680 kişiyi ihtiyaç duyulan çeşitli kurumlarda işe yerleştirdik.

—Çorap Atölyesi, Galoş Atölyesi gibi istihdam projelerimiz dışında, Engelli vatandaşlarımız için özel olarak hizmet veren kütüphanemiz ile de engellilerimize farklı bir kapı açtık.

—İşitme Engelli çocuklarımız için Ataşehir’de açtığımız kreşte okul öncesi işitme engelli çocuklarımız eğitim alıyor.

Yeni dönemde engelli çocuklarımıza yönelik, kütüphane, kreş ve çocuk sanat merkezimizle engelli vatandaşlarımızı daha çok hayatın içine çekmeye, onların hayatlarını iyileştirip güzelleştirmeye çalışacağız..

Fazla vaktinizi almadığımı umar, Kadıköy’den selam ve sevgilerimi sunarım"

Av. Selami Öztürk.

Kadıköy Belediye Başkanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!