İlk kutlama Kara Harp Okulu'nda

Güncelleme Tarihi:

İlk kutlama Kara Harp Okulunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2004 14:04

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yarın saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışının yapılması ile başlayacak. Ulus, TBMM, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Atatürk anıtlarına; Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konulacak.

Haberin Devamı

Bayramın başlangıcından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile askeri birlikler, Türk bayrakları ve Atatürk portreleriyle donatılacak.

Öte yandan, Ankara'ya akredite diplomatik misyon şefleri adına kordiplomatik duayeni, yarın saat 15.00'de Anıtkabir'e çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak.

ANKARA'DA İLK TÖREN

29 Ekim Cuma günü Ankara'da ilk tören, Anıtkabir'de düzenlenecek. Buradaki tören, saat 08.45'te devlet protokolünün kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün kabrine çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Haberin Devamı

Tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler de Ulu Önder'in kabrinin önünden saygı geçişinde bulunacaklar.

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de tebrikleri kabul edecek.

TBMM'deki tören, Cumhurbaşkanı Sezer'in saat 09.30'da kabul salonunda yerini almaları ve İstiklal Marşı'nın çalınması ile başlayacak.

Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında yerlerini alacak ve Cumhurbaşkanı Sezer, birlikleri denetleyerek halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, okul ve birlikler tören geçişi yapacaklar.

BAŞKENT'TE BALOLAR

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Ankara Kızılay Rotary Kulübü yarın akşam Bilkent Otel'de “Cumhuriyet Balosu” gerçekleştirecek.

Doğa İnsan İşbirliği Derneği (DİİD), Sırça Yaşamlar Derneği (SIRYAD) ve Doğayı Duyanlar ve Doğa Sporları Kulübü (DDDSK) de yarın akşam Devlet Konukevi'nde bir balo düzenleyecek.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü İl İzci Kurulu Başkanlığı, yarın Gazi Atatürk İzci Evi'nin açılışı dolayısıyla özel bir program gerçekleştirecek. İzci Korosu'nun renk katacağı programda, bando ve halk oyunları gösterisi de yer alacak.

Öte yandan Şair, Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, yarın akşam Doğa Residence Otel'de şiir ve müzik ile süslenecek bir iftar yemeği verecek. İftar yemeğinin ardından şairlerin şiirlerini okuyacağı gecede, sanatçılar, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinden sevilen parçaları seslendirecekler.

BANDO KONSERLERİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, askeri ve sivil bandolar da renk katacak. 29 Ekim Cuma günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Kuğulu Park'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Akköprü Migros önünde, Polis bandosu Göksu Parkı'nda, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Ulus'taki Atatürk anıtında, TSK Armoni Mızıkası ise Çayyolu'ndaki Mesa Plaza'da 16.00-17.00 saatleri arasında konser verecek.

Haberin Devamı

Öte yandan Çankaya Belediyesi de 29 Ekim akşamı Bahçelievler'deki Anıtpark'ta özel bir gösteri sunacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın konser vereceği programda, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu da bir gösteri yapacak.

CUMHURİYET İZCİ KAMPI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü de Ankara'daki çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları, Gençlik ve Toplum Merkezleri ile İzcilik Federasyonu'na bağlı izci gruplarını temsilen 350 izcinin katılımıyla 28-31 Ekim tarihleri arasında Çamlıdere Çamkoru'da “Cumhuriyet İzci Kampı” düzenleyecek.

İLÇELERDE KUTLAMALAR

Cumhuriyet Bayramı, İstanbul'daki ilçe belediyeleri tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ”Cumhuriyetimizin 81. yıldönümü nedeniyle bazı etkinlikler düzenleneceği ve 'Cumhuriyet'in İzinde Yürüyüşü' yapılacağı” belirtildi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cuma günü saat 14.00'te başlayacak olan yürüyüşün Küçükköy Meydanı'nda sona ereceği ifade edilen açıklamada, protokolün yanı sıra halkın geniş katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüş boyunca binlerce Türk Bayrağı ve rozeti dağıtılacağı bildirildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol da, “Tüm ilçe halkını yürüyüşe ve Kültür Çadırı'ndaki etkinliklerimize davet ediyorum. Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Cumhuriyetin 81. yıldönümü dolayısıyla 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni ile saat 19.00'da Yayla'dan İlçe Belediye Başkanlığı Binası'na kadar “Fener Alayı Yürüyüşü” gerçekleştirileceği belirtildi.

Yenibosna'daki Bahçelievler Stadyumu'nda 29 Ekim Cuma günü kutlama şöleni düzenleneceği kaydedilen açıklamada, ayrıca aynı akşam Bahçelievler Belediyesi Milli Egemenlik Parkı'nda ünlü sanatçı Emrah tarafından konser verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!