İlk kitabıyla iki büyük ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk kitabıyla iki büyük ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 00:00

2008 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü töreni Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bu yıl Ayna Çarpması adlı kitabıyla ödüle değer görülen Murat Özyaşar plaketini Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı. Genç yazar aynı kitabıyla Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü de kazanmıştı.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen 2008 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü’nü ‘’Ayna Çarpması’’ adlı kitabıyla kazanan Murat Özyaşar dün
plaketini aldı.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde düzenlenen törenin açılışını yapan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen,  Haldun Taner Ödülleri’nin verildiği yarışmanın artık kurumsallaştığını dile getirdi.
Mergen, “Bu yıl 124 başvuru yapılmasını ve önceki yıllarda Murathan Mungan, Ayşe Kulin gibi ustaların da aldığı ödülü geleceğin ustası Özyaşar’a verilmesini gündemin karamsarlığı içinde bir umut ışığı olarak görüyorum” dedi.
Milliyet Ödülleri Yönetmeni Nail Güreli de bu yılki ödülün Murat Özyaşar’a ‘“anlatımındaki duruluk, özgün bir dil yaratma becerisi ve atmosfer yoğunluğu’’ nedeniyle verildiğini belirtti.
Füsun Akatlı, Semih Gümüş, Tahsin Yücel, Şara Sayın, Hasan Özkılıç ve Demet Taner’den oluşan seçiciler kurulunun başkanlığını yapan eleştirmen Doğan Hızlan da Haldun Taner’in yazar olarak öykülerindeki kişiler gibi bir insan olduğunu ve son derece alçakgönüllü bir karakteri bulunduğunu söyledi.
BÜYÜK ONUR
Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanan yazar Murat Özyaşar da böyle bir ödülü almış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, adının Haldun Taner’in adıyla yan yana yer almasının kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.
2008 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü “Ayna Çarpması’’ adlı kitabına layık gören jüri üyelerine teşekkür eden Özyaşar, “Haldun Taner öykücülüğü karşısında tüm düğmelerimi bir kez daha ilikliyorum’’ sözlerinden sonra  ödülünü, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.
1979 Diyarbakır doğumlu olan Murat Özyaşar, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Özyaşar, “Ayna Çarpması’’ adlı eseriyle 2009 Yunus Nadi Öykü Ödülünü de kazanmıştı.

Pekinel Kardeşler burs verecek

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Türk piyanistleri Güher ve  Süher Pekinel Kardeşler, yetenekli gençleri yetiştirmek için burs verecek.  Bunun için çalışmalara başladıklarını belirten Pekineller İzmir’den iki öğrenciyi seçtiklerini söylediler.

Haberin Devamı

NTV’de Gülay Afşar’ın sunduğu ‘Haber Merkezi Hafta Sonu’ programına konuk olan Güher ve Süher Pekinel, yetenekli gençlere destek olmak için burs vereceklerini ve bunun için de seçmelere başladıklarını ifade ettiler.
İzmir’de yaptıkları çalışmayı şimdi de İstanbul’da devam ettireceklerini belirten Güher Süher Pekinel, İzmir’de 2 öğrenciyi seçtiklerini söylediler.
 “Dünyada Türkiye’yi tanıtacak kişilikleri bulmak istiyoruz” diyen Güher Pekinel, bu öğrencilerin yaz kurslarını devam etmelerini sağlayarak orada gösterecekleri performansla yeni yarışmalara girmelerini hedeflemek ve en iyi orkestralarda yer almalarını sağlamayı  olduğunu belirtti.

GÜNÜN AJANDASI

MÜZE

Rıfat Ilgaz evi

Haberin Devamı

Rıfat Ilgaz’ın 1911 yılında Cide’de doğduğu ev, Cide Belediyesi’nin de katkılarıyla Rıfat Ilgaz Müzesi oldu. Müzede Rıfat Ilgaz’ın çalışma masası, yatağı, giysileri, kalemi, kitapları, fotoğrafları gibi özel eşyaları görülebiliyor.

OPERA

Gencer anısına

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ilk kez geçen nisan ayında en geniş kadroyla sahnelediği opera eseri “Orphee et Eurydice”, bugün, 30 ve 31 Ekim’de Leyla Gencer anısına yeniden sahnelenecek.  Koreografilerini Beyhan Murphy’nin hazırladığı eseri, Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

KONSER

Cumhuriyet için

Mersİn Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin 86. Kuruluş Yıldönümü’nü bugün saat 20.00’de Kongre Merkezi’nde ücretsiz vereceği konserle kutluyor. Konserde askeri bando, belediye bandosu da sahnede olacak.

KONFERANS

Osmanlı’da müzik

Haberin Devamı

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ndeki Arka Oda Toplantıları, Batı Müziğinin Osmanlı Serüveni ile devam ediyor. Evren Kutlay Baydar’ın hazırladığı bu dinletili konferanslar, Batı müziğinin Osmanlı’daki etkilerini müzisyenler ve örnekler üzerinden gidilerek anlatılacak. Konferans, bu akşam 18.30’da. Tel: 0212 334 09 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!