İlk kez dişi köpek klonlandı

Güncelleme Tarihi:

İlk kez dişi köpek klonlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 00:00

Güney Kore’deki Seul Ulusal Üniversitesi Veteriner Fakültesi’den Prof. Lee Byeon-chun, 2 dişi köpek klonlamayı başardıklarını duyurdu. Güney Kore’de daha önce, dünyada ilk kez bir erkek köpek de klonlanmıştı.

Prof. Lee Byion-chun, klonlama tekniğiyle 18 Haziran’da dünyaya getirilen "Bona" adlı Afgan tazısının ardından 2 dişi köpeği daha klonladıklarını ve DNA testlerinin dünyaya gelen 3 dişi köpeğin "klon" olduğunu gösterdiğini belirtti.

Prof. Lee, "Bunun mümkün olduğunu biliyorduk, çünkü bir erkek köpek klonlamıştık. Ama bunu kanıtlamak gerekiyordu. Bu süreç klonlanmış köpeğin üreme yeteneğine sahip olup olmadığını görmek için zorunluydu" dedi. Prof. Lee, dişi köpekleri klonlama konusunda hazırladığı makalenin geçen hafta "Theriogenology" adlı akademik derginin internet sitesinde yayınlandığını sözlerine ekledi.

Kök hücrelerle ilgili çalışmalarında bilimsel sahtekarlık yaptığı ortaya çıkarılan Hwank Woo-suk adlı Güney Koreli bilim adamının eski ekibinden olan Prof. Lee, skandalın ortaya çıkmasının ardından üniversiteden 3 ay uzaklaştırma cezası almıştı. Hakkında Hwang’ın eski ekibindeki diğer bilim adamlarıyla "araştırma fonlarını uygunsuz kullanmak" suçlardan dava açılan Lee, hapis cezası aldığı takdirde Seul Ulusal Üniversitesi’ndeki profesörlük görevini kaybedecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!