İlk Hard Rock Cafe Ankara'da açıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk Hard Rock Cafe Ankarada açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rock kültürünün tüm dünyadaki simgesi olan Hard Rock Cafe'nin Türkiye'deki ilk şubesi, Ankara Çankaya'da açıldı. Ortadoğu, Dorukkaya AŞ, Trans Teknik Holding ve Alpaslan Türkeş'in damadı Hamit Homriş ortalığıyla açılan Hard Rock Cafe, ambiansı, mutfağı ve genel düzeniyle dünyadaki diğer örneklerinin özelliklerini taşıyor. Yine klasik Amerikan mutfağının kullanıldığı rock müziğin bu merkez mekanında ünlü rock yıldızlarının enstrüman ve özel eşyalarının sergilendiği bir de müze bulunuyor.

MÜZE GİBİ CAFE

Dünyanın en büyük anı-müzik koleksiyonuna sahip olan Hard Rock Cafe'de Jimi Hendrix'in gitarı, Elvis Presley'in sahne kostümü gibi değerli eşyalar da buunuyor. İlk şubesi 1971 yılında Londra'da açılan ve Rock'n Roll kültürünün birleştirici ruhunu bütünüyle taşıyan Hard Rock Cafe, tam 30 ülkede 88 şehirde bulunuyor. Bu köklü zincirin Ankara Çankaya'da hizmete giren şubesi ise, Hard Rock Cafe'nin 89'uncu durağı.

Çok sayıda orijinal poster, enstrüman, kostüm, orijinal el yazısı, şarkı sözleri, albüm kapak tasarımlarından oluşan 40 bin parçalık dev koleksiyon, belli zaman aralıklarıyla Hard Rock Cafe şubelerini dolaşarak meraklılarına ulaşıyor. Ayrıca özel tişörtler ve montlar gibi rock kültürünün sembolik aksesuarları da özel bir alışveriş imkanıyla müşterilerin hizmetine sunuluyor.

Dünyadaki diğer örneklerinde olduğu gibi Çankaya'da hizmete giren şubede de ‘‘Memorabilia’’ cafe için önemli bir yer tutuyor. Ünlü rock yıldızlarının 40 binden fazla özel eşyasının bulunduğu bir koleksiyonun, tam 300 parçalık bir bölümü Ankara'da sergileniyor. Memorabilia'da Bob Dylan, Tom Pettey, Billy Medley, Al di Meola gibi yıldızların gitarları, Janet Jackson, Elvis Presley, David Bowie ve Phil Collins'in giysileri, Bon Jovi ve Madonna'nın altın plakları yer alıyor.

‘‘Herkese Sevgi-Herkese Hizmet’’ sloganıyla açılan Hard Rock Cafe'nin girişinde 7,5 metre yüksekliğinde bir gitar ve Hard Rock misyonunu yansıtan ‘‘Save the Planet’’ (Gezegeni Koruyalım) küresi bulunuyor. Evrenselleşen rock kültürünün hümanist penceresi konumundaki Hard Rock Cafe, ekolojik ve insani yardım faaliyetlerinde de bulunuyor. Kalabalık ve seçkin bir topluluğun katıldığı açılış kokteylinde davetliler de Hard Rock Cafe'ye büyük ilgi gösterdiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!