İlk dersi İngiliz öğrencilerle birlikte yaptılar

Güncelleme Tarihi:

İlk dersi İngiliz öğrencilerle birlikte yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 11:48

ÇANAKKALE Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde, 2007-2008 eğitim öğretim yılının ilk dersi İngiltere’den gelen konuk öğrencilerle birlikte yapıldı.

Çanakkale Savaşları’na katılan İngiliz Norfolk Birliği’nin adını yaşatmak amacıyla sivil toplum kuruluşu statüsünde kurulan Norfolk Gönüllü Askeri Öğrenci Birliği’nin 4 yöneticisi ve 9 gönüllü askeri öğrencisi, atalarının savaştığı toprakları ziyaret etmek için kente geldi. İngiliz öğrenciler, Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’nin konuğu oldu.

Çanakkale ziyareti sırasında bir Türk okulunun eğitim öğretim yılının açılış seremonisini görüp ilk derse girmek isteyen İngiliz öğrencilere Milli Piyango Anadolu Lisesi kapılarını açtı. Okul bahçesinde yapılan 2007-2008 eğitim öğretim yılının açılış törenine katılan 9 İngiliz öğrenci Türk öğrencilerle birlikte sıraya geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çalan ilk ders ziliyle birlikte İngiliz öğrenciler lise son sınıf öğrencileriyle birlikte sınıfa girdi. Öğrenciler birbirlerine okullarının flamalarını, rozetlerini, ülke bayraklarını, kalem ve silgi gibi çeşitli hediyeler vererek tanıştı. Dostluklarını pekiştirmek amacıyla da birbirlerinin mektup ve email adresleri ile telefonlarını aldı. Böylece Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde ilk ders İngiliz öğrencilerle birlikte gerçekleşmiş oldu.

Çanakkale gezisinin organizasyonunu üstlenen birliğin üyesi John Crowe, babası Robert John Crowe'un Norfolk Birliği'nde yer aldığını, Çanakkale Savaşları sırasında Gelibolu Yarımadası’ndaki Suvla Koyu’na çıkarma yaptığını belirterek “Bu birlikte sağ kalarak geriye dönen ender askerlerden birisi de benim babamdı. Çanakkale Savaşları’nın ardından bu birliğin adını yaşatmak amacıyla gönüllü asker eğitimi veren bir birlik oluşturduk. Bu birlik çatısı altındaki 9 öğrenciyle Çanakkale’ye ziyaret düzenledik. Amacımız, öğrencilerimize Gelibolu Yarımadası’nı tanıtıp, önemini açıklamaktı. Bu kapsamda Türk öğrencilerle kaynaşmalarını sağlayıp dostluklar kurmalarını istedik. Milli Piyango Anadolu Lisesi bize konuk etti. Okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bir eğitim öğretim yılının açılışında Türk öğrencilerle birlikte ilk derse girmek çok güzel bir duygu.”

Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yetişen de hem açılış heyecanı yaşarken, hem de İngiliz gönüllü askeri öğrencilerini okullarında konuk etmekten onur duyduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!