Güncelleme Tarihi:
UMUT Vakfı tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen “28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü” etkinlikleri kapsamında Dedeman Otel’de “Şiddetin Şakası Yok! Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın” adlı öykü yarışması ödül töreni gerçekleşti. Törene Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, Halkla İlişkiler duayeni Betûl Mardin, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
‘ŞİDDETİN ŞAKASI YOK’
Nazire Dedeman Çağatay, geleneksel 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü Ödüllü Yarışması’nın bu yılki konusunun “Şiddetin Şakası Yok! Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın” başlığı ile “Öykü” dalında olduğunu belirterek liseler arasında yapılan yarışmada en fazla işlenen konunun “aile içi şiddet”, özellikle de “baba” şiddeti olmasının önemli bir problemin varlığını ortaya koyduğunu vurguladı.
YILDA 22 BİN MAĞDUR
Bireysel silahlanma nedeniyle yılda 4 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Çağatay, “Bu hayatını kaybedenlerin sayısı. Bir de hayatına son verenler var. Bu iki taraflı bir mağduriyettir. Yıllık bazda en az 22 bin kişi mağdur oluyor. Bunları yaşamını yitiren, bu nedenle yine yaşamından ödün verip ceza çeken insanlar ve bunların aileleri olarak topladığımız zaman en az rakam 22 bin kişi mağdur oluyor” dedi.
Her yıl 28 Eylül’de yapılan “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” bu yıl valiliğin grubun Taksim Meydanı’na çıkmasına izin vermemesi nedeniyle yapılamadı.
Öykü yarışmasında Konya’dan Sare Polat “Üzülme Anne Geç Geleceğim” eseriyle birinci, Ankara’dan Arda Turhan “Hame’nin Destanı” başlıklı eseriyle ikinci, İskenderun’dan Gamze Gökpınar “Benim Olmayan Hayatım” eseriyle üçüncü oldu.