Ilıcak'a şok suçlama: Ajan provokatör

Güncelleme Tarihi:

Ilıcaka şok suçlama: Ajan provokatör
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP Grubu'nda kavga

FP'nin dünkü Meclis Grubu'nun basına kapalı bölümünde kavga çıktı. Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Merve Kavakçı krizinde oynadığı rol nedeniyle İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak'a ‘‘ajan provokatör’’ suçlamasında bulundu.

Fırat, ‘‘Partimiz Merve Kavakçı olayıyla krize girdi. Tam o sırada Cumhurbaşkanı da bu olayla ilgili olarak ‘ajan provokatör' lafını kullandı. O olaydaki uygulamalar, davranışların, askerleri hedef alman, hepsi göstermiştir ki, ajan provokatör sensin’’ dedi.

FIRAT: ALINIP SATILMADIK

Ilıcak, Fırat’ın sözlerine oturduğu yerden, ‘‘Benim alnım kristal kadar berrak’’ diye yanıt verdi. Fırat, Ilıcak'ın, Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi'nin ANAP'a geçmesinin ardından, ‘‘ırkçı’’ bir tavır sergileyerek, ‘‘Doğu ve Güneydoğulular ne zaman satılacaklar?’’ ifadesini kullandığını da savundu. Fırat, ‘‘İnsanların bazen mal, bazen meta olarak kaça satıldığını sen daha iyi bilirsin, biz hiç alınıp satılmadık’’ dedi.

ILICAK: NEDEN ALINIYORSUNUZ

Bu sözlere, ‘‘Siz neden alınıyorsunuz?’’ diye yanıt veren Ilıcak, Kavakçı'yla ilgili de, ‘‘Merve bana, ‘Bunlar galiba bana yemin ettirmeyecekler' deyince, ben de başından beri kendisine hep yardımcı olacağımı söylediğimden, ‘hadi gidelim' diyip, Meclis'e getirdim’’ açıklamasında bulundu.

Fırat, Ilıcak'a daha sonra, ‘‘Keşke zaman olsa da ne kadar çok yer ve yön değiştirdiğinizin, ne zaman kimin yanında olduğunu, ne zaman kimi desteklediğinizin kronolojisini verebilsem’’ eleştirisini de getirdi.

FIRAT: SEN KİM OLUYORSUN

Ilıcak'ın gazetesindeki köşesinde, Yüce Divan oylamasındaki tavırları nedeniyle bazı FP'lilere de ağır eleştiriler getirdiğine dikkat çeken Fırat, sinirli bir ses tonuyla şöyle devam etti: ‘‘Benim oyumu Allah'tan başka kimse kontrol edemez, sen kim oluyorsun da kontrol edeceksin. Ben FP'ye bilerek girdim, hasbelkader milletvekili olmadım.’’

MUKADDER BAŞEĞMEZ: KIRILDIM

Ilıcak'ın, ANAP Lideri Mesut Yılmaz'la ilgili Yüce Divan oylamasında ‘‘ret’’ oyu kullandığı için ağır bir dille eleştirdiği İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez de, ‘‘Siz yazınızda önce, mavi ceket, kırmızı kravat takanlar alçaktır deyip, sonra da Mukadder Başeğmez mavi ceket, kırmızı kravat giyiyor diyorsunuz, benimle ilgili ifadelerinizden alındım, kırıldım. Biz daha önce 160 kişiydik, birbirimizi çok sever, sayardık, biz böyle değildik’’ dedi. Ilıcak da, doğru bildiklerini savunduğunu belirterek, ‘‘Ben her zaman haklının ve mazlumun yanında olurum’’ dedi.

Haberin Devamı

KUTAN MÜDAHALE ETTİ

Bu arada oturduğu yerden bazı milletvekilleri de Ilıcak'a laf atınca, grupta tansiyon bir anda yükseldi. Bunun üzerine söz alan Çorum Milletvekili Yasin Hatipoğlu, ‘‘Disiplinle iktidar hamlesi yapmamız gerekirken, bu tartışmalar bizi zaafa düşürüyor’’ diyerek, Kutan'ı tartışmaya müdahale etmeye davet etti. Kutan da devreye girdi ve ‘‘Bizim, birliğimizi beraberliğimizi incitmememiz gerekir’’ dedi ve tartışmayı noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!