İlhamını Shakespeare'den aldı

Güncelleme Tarihi:

İlhamını Shakespeareden aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 01:50

1-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 44. İstanbul Müzik Festivali programı, dün düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenecek 44. İstanbul Müzik Festivali programı, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ve festival sponsoru Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’in dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında açıklandı.

26 KONSER, 17 MEKÂN
Festivalin bu yılki temasının, ölümünün 400’üncü yılı dolayısıyla Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyunundaki “Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız” sözü olduğunu belirten Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak program hakkında bilgi verdi. İki dünya prömiyeri ile bir Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestralarından resitallere ve özel projelere 26 konser yer alıyor. Festival bu yıl 17 farklı mekânda dinleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

YILDIZLAR GEÇİDİ
Sacha Goetzel şefliğindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği açılış konserinde, bu sene Uluslararası Çaykovski Piyano Yarışması birincisi, genç piyanist Dmitry Masleev solist olarak yer alacak.

44. İstanbul Müzik Festivali’nde bu sene 75’inci yaşını kutlayan İdil Biret, ‘Bir Virtüözün Piyano Maratonu’nda üç ayrı konsere imza atacak. Çağımızın önemli piyanistlerinden ve bu sene festivalin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görülen Murray Perehia ise Academy of St. Martin In The Fields orkestrasıyla beraber iki konser verecek. Yehudi Menuhin’in 100’üncü doğum yılı dolayısıyla, Menuhin Akademisi Solistleri Maxim Vengerov’a eşlik edecek. Programda ayrıca Angel Blue, Gautier Capuçon, Gérard Caussé, Herbert Schuch, Patricia Petibon, Alice Sara Ott, Maria João Pires, Antonio Meneses, Richard Galliano, Sylvain Luc gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Artemis Quartet yer alacak. Festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası ise Varşova Filarmoni olacak.

İstanbul Müzik Festivali, ayrıca bu sene Özkan Manav’a sipariş ettiği eserin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festival biletleri 13 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren satışa çıkacak.

Haberin Devamı

MÜZİK-TİYATRO ORTAKLIĞI
Festival, bu yılki temasına ilham veren Shakespeare’i özel bir projeyle selamlıyor. Yazarın oyunlarından ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ Orchestra Of The Swan tarafından, Tamsin Walley-Cohen solistliğinde, soprano Ayşe Şenoğul ve oyuncu Tilbe Saran’ın performansıyla bir arada icra edilecek. Ayrıca yine Shakespeare’in eserinde geçen ‘Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız’ cümlesiyle aynı adlı konserde piyanist Alexei Volodin’e, tiyatrocu Tilbe Saran ve Mert Fırat performanslarıyla eşlik edecek.

Geçen sene kaybettiğimiz Yaşar Kemal’in aynı adlı romanından uyarlanan, müzik tiyatrosu ‘Deniz Küstü’ ise Michael Ellison’un müzikleri, Simon Jones’un librettosu-rejisi, Zeynep Tanbay’ın koreografisi ve NohLab tarafından tasarlanan video skenografisiyle sahneye taşınacak.

BAKMADAN GEÇME!