İlgisizlik bayılttı

Güncelleme Tarihi:

İlgisizlik bayılttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 19:54

ADANA Atık Toplayıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Leventoğlu, kağıt toplayan çocukları, gençleri okula kazandırmak amacıyla düzenledikleri Eğitime Katkı Gecesi’ne ilgi gösterilmemesinin verdiği üzüntü ve gecenin heyecanıyla fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

Adana Valisi İlhan Atış, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek’in de katıldığı gecede, konuşmak için kürsüye çıkan Leventoğlu’nun, 650 kişilik salonun yarısından fazlasının boş kalması nedeniyle üzgün olduğu gözlendi.

Leventoğlu "Çocuklarımız artık okulda okumalı. Kağıt, çöp toplamak çözüm değil. Bu gelecek değil. Hepsi eğitimli olsun. Bugün 150 çocuğumuzu devletimizin desteğiyle eğitime kazandırdık. Valimizin bize verdiği destekle Adana sokaklarında çocuk kalmadı. Ben de hala kağıt topluyorum. Sizlerden alacağımız destekle eğitimsiz çocuk kalmayacak. Sokaklarda yaşadığımız sorunlar var. Biraz da rahatsızım" derken, bir anda sendeledi. Yardıma koşan, Dernek Fahri Başkanı Av.Yakup Bulut’un kucakladığı Leventoğlu beton zemine yıkılmaktan son anda kurtarıldı.

Haberin Devamı

Vali İlhan Atış, olayı üzüntüyle izledikten sonra kürsüde duygulu bir konuşma yaptı. Atık toplayıcı çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Atış, şöyle devam etti: Bir sabah evden erkenden çıktım ve karşıma çıkan atık toplayıcı bir çocukla tam 2.5 saat Adana’yı dolaştım. Bu gezide, Adana’nın gerçek yüzünü gördüm. Adana’nın o yoksul insanının, cebinde simit parası yoktu, ama elinde yediği simidin yarısını bana uzatıyordu. Neden uzatıyordu, çünkü o bir insan. O artık paraya, makama değil insanlığa tapıyor. Ben yabancıyım, yarın tayinim çıkar bir başka yere giderim. Ama siz buradasınız, torunlarınız da burada. Eğer, mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaşam istiyorsanız, çocuklara sahip çıkalım. Onlar hepimizin. Bunu lütfen öyle görelim ve öyle başaralım. Gelin bu çocukların hepsini okula kazandıralım. Hatta, okula gittiği için kağıt toplamaktan kaybettiği parayı onlara verelim. Mutlak surette bunu yapalım."

’Kalem tutan eller çöp toplamasın. Sokaklarda çocuklar kullanılmasın’ sloganıyla düzenlenen Eğitime Katkı Gecesi’nde derneğe katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri, atık toplayıcı çocuklar tarafından verildi. Tören sonrası çocuklar, müzik eşliğinde halay çekip, oynayarak stres attı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!