İlginç ortaklık

Güncelleme Tarihi:

İlginç ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2005 00:00

Geçen hafta Karaköy’deki bir işyerinde yaşanan çatışma, ilginç bir ortaklığı su yüzüne çıkardı. Çatışmanın yaşandığı işyerine, hayali ihracatla ünlenen Turan Çevik ile Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat’ın oğlunun ortak olduğu belirlendi.

KARAKÖY’de geçen hafta 1 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmanın yaşandığı iş yerine Malatyaspor eski başkanı Turan Çevik’in oğlu Hilmi Çevik ile Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat’ın oğlu Berkay Canpolat’ın ortak olduğu belirlendi. Polis, şirketin gerçek sahibinin Turan Çevik olduğunu, oğlunu paravan olarak kullandığını söyledi. Berkay Canpolat’ın ifadesi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde gizlice alındı.

HACİZ YÜZÜNDEN

Turan Çevik’
e ait olduğu belirlenen işyerinde geçen hafta çıkan çatışmada, çete kurma ve tefecilik suçlarından sabıkalı Hacı Erdoğan öldü, Çevik’in oğlu Hilmi Çevik, damadı Erkan Yıldız ve Sadettin Birlik yaralandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yapan iki grubun bir haciz kararı nedeniyle çatıştığını belirledi.

ORTADAN KAYBOLDU

Çatışmadan sonra Turan Çevik kayıplara karıştı. Uğur Zorba ve Murat İnce tutuklandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, bir başka ilginç ilişkiyi ortaya çıkardı. Baskının yapıldığı Karaköy, Mumhane Caddesi, Mangır Sokak, Sedat Ergün İşhanı’ndaki Birlik Metal ve Güncem İletişim İnşaat adlı limited şirketlerinin ortakları, Turan Çevik’in oğlu Hilmi Çevik ile Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat’ın oğlu Berkay Canpolat çıktı.

İKİ ŞİRKET VAR

100 bin YTL sermayeli Birlik Metal İnşaat Petrol Gıda ve Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi’nin ortakları arasında Necati Enver Toptaş da var. Aynı adresteki 100 bin YTL sermayeli Güncem İletişim İnşaat Limited Şirketi’nin diğer ortakları ise Yaşar Sinan Koçulu, Necati Enver Toptaş ve Orhan Sökmen.

HEMŞERİ ÇIKTI

Turan Çevik
gibi Malatyalı olduğu öğrenilen Başsavcı Ünal Canpolat’ın oğlu Berkay Canpolat’ın ifadesi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde gizlice alındı. Berkay Canpolat, çatışma sırasında işyerinde olmadığı savunmasını yaptı.

Dosyası kabarık

1959 İstanbul doğumlu Turan Çevik’in adı, 1984-87 yılları arasında Türkiye’nin en büyük hayali ihracat davalarına karıştı. Sekreteri Oya Demir’in ifadesine göre Çevik, Ertan Sert, Necdet Ulucan, Mehmet Aşçıoğlu ve Yaşar Aktürk’le birlikte çalışıyordu. Bir dönem Malatya Spor Kulübü Başkanlığı da yapan Çevik’in otomobilini, 1988’de Alaattin Çakıcı’nın adamları kurşunlandı. 12 Eylül 1988’de İzmir’de ortaya çıkarılan 90 milyonluk hayali ihracat girişimden sonra Çevik Rodos’a, ortağı Berber Yaşar olarak tanınan Yaşar Aktürk de İsviçre’ye kaçtı. 1988 rakamlarıyla toplam 150 milyar liralık hayali ihracat gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Daha sonra Türkiye’ye iade edildi ve cezaevine girdi. 28 Nisan 1992’de Marmaris davasından tahliye edildi. Sadece ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza aldı, bütün hayali ihracat davalarından beraat etti.

Savcı baskından önce oradaymış

BEYOĞLU Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat’ın, oğlu Berkay Canpolat’ın Turan Çevik’le ortak olduğu Karaköy’deki iş yerine sık sık geldiği belirtildi. Polis, savcının geçen hafta yaşanan baskından kısa süre önce de oğlunun şirketinde olduğunu iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!