İlginç eylem. Karayoluna fidan diktiler

Güncelleme Tarihi:

İlginç eylem. Karayoluna fidan diktiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 14:56

Baraj yapımı nedeniyle çukurlarla dolu olan Artvin-Murgul karayolunda ilginç bir protesto eylemi yaşandı. Bazı kişiler, karayolundaki dev çukurlara fidan dikerek tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Borçka barajı yapımında çalışan büyük araçların geçmesi nedeniyle dev çukurlarla dolu olan Murgul-Borçka karayolu, uzun süredir bu yolu kullanmak zorunda olan çevre sakinlerinin tepkilerine neden oluyordu. Araçların arıza yapması ve çukurların kazaya davetiye çıkarmasından dert yanan yöre sakinlerinin yakınmaları yanıt bulmayınca bazı kişiler dün ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Murgul-Borçka karayolunun 5. kilometresindeki çukurlara fidan dikerek, önlem alınmamasını çok ilginç şekilde protesto ettiler. Yoldaki çukurlara fidan dikildiğinin duyulması üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri ile yoldan geçen bazı vatandaşlar dikilen fidanları söktü. Yoldan geçerken ilginç protestoya şahit olan Neşe Karahan ve Fatma Karamert, eylemin haklı olduğunu, yolların, bakımsızlık nedeniyle kullanılamayacak hale geldiğini belirterek, protestoyu çok anlamlı bulduklarını söylediler.

 

Haberin Devamı

Murgul Belediye Başkan Vekili Şerafet Durmuş da, protestoyu çok haklı bulduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

 

"Borçka Barajı nedeniyle ilçemiz girişinde 10 kilometre yeni yol yapıldı. Vali Cengiz Aydoğdu panel düzenleyip sorunlarımızı dinliyor ama çözüm noktasında ne yazık ki bir şey göremedik. Sayın Aydoğdu, bir toplantıda Murgul için bir şeyi yapamadığından dolayı halktan özür diledi. Ama biz özür değil sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Araçlarımız çukurlara düşe çıka bir iki yılda hurdaya çıkıyor. Araçları tamirciden kurtaramıyoruz. Murgul'da yaşayan insanlar olarak derdimizi anlatamadık. Yolların standartlara uygun hale getirilmesini istiyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!