Güncelleme Tarihi:
Kısa sürede ilk baskısı tükenen kitap, ikinci baskısı ve genişletilmiş haliyle çıktı. Avrupa Yakası Yayınevi’nden çıkan kitabında Polat, hayatın her anında nasıl iletişim kurulması gerektiğini, doğru zamanda ve doğru iletişim yöntemleriyle başarıyı yakalamanın sırlarını okuyucularla paylaştı. Polat’ın bu kitabı pek çok üniversitede de ‘Temel İletişim’ dersinde okutuluyor.
Fatih Polat’ın kitabında cevabını verdiği bazı sorular şunlar:
İş hayatınızda hedeflediğiniz kariyere ulaşmak için neler yapmalı ve daha çok kazanmak için hangi metotları kullanmalısınız? İçinizde liderlik vasfı var mı ya da liderlik vasfını nasıl edinebilirsiniz? Kendi yeteneklerinizi nasıl keşfeder ve kendinize uygun işi nasıl bulursunuz? Kendinizi işe aldırmanın püf noktaları neler? Aile, arkadaş çevrenizde ve aşk hayatınızda mutlu olmanın yolları neler?
“Terzi kendi söküğünü dikmiş”
İletişim Uzmanı Fatih Polat ve kitapla ilgili düşüncelerini yazan Usta Gazeteci Savaş Ay şunları belirtti: Genç ve başarılı iletişimci Fatih Polat'ın kapağında 'İş'te, Aşkta Okulda İletişim Nasıl Kurulur?' diyen kitabını görünce "vaaay, terzi söküğünü nasıl dikeceğini yazmış" dedim. Çünkü bizim basınköy'ün yaman çelişkisi vardır; tekmil iletişim taifesinin hele de eşi, dostu, yakınlarıyla iletişmesi pek güçtür. Değerli kardeşim Fatih, bu makus talihi yenmenin ip uçlarını kitapta vermiş şükür ki. Hep "akademik eğitim alamadım, alaydan geldim, mektepten rahle-i tedris olamadım" diye hayıflanırdım. İmdi mesleğe başlamamdan 2 yıl sonra dünyaya gelmiş bir meslektaşın yazdıklarıyla bu eksiği nispeten gideririm diye keyifleniyorsam çok görmeyin. Yolun açık ola, kitabın layığını bula. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşlarda, yahu bu ne bereketli bir yürek, ne cömert beyindir, helal be evlat sana...
“İletişim fakiri dünyaya hizmet”
Fatih Polat’ın kaleme aldığı ‘İşte, Aşkta, Okulda, Sokakta İletişim Nasıl Kurulur?’ adlı kitaba kapak yazısı yazan Usta Televizyoncu Mesut Yar da şunları söyledi: Fatih Polat'a tek başına bir iletişim uzmanı demek haksızlık olacaktır. Benim tanıdığım haliyle çok ciddi bir ilişki mühendisidir de o... Sözlüğünde imkansız yazmayan insanlara hep saygı duymuşumdur. Fatih'in modern zamana tanıklığı içinde sanırım "imkansız" pas geçilen bir cümledir. İletişime yaklaşımı, ilişkilerini ciddiye alması ve birbirini anlama alfabesine yatkınlığı onun birikimlerinden gerekli dersi alabilenler için metrajı olmayan bir kazanımı ifade eder... Ne mutlu ki Fatih Polat, bilgeliğini bölüşme kararı almış insanlarla. Bu iletişim fakiri bir dünya için hakikaten büyük bir adımdır. Benden söylemesi”