İl emniyet müdürleri toplantısı

Güncelleme Tarihi:

İl emniyet müdürleri toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2007 13:10

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, kayıp silahlara ilişkin, “Yetkililer herhalde söylemiştir. Bu konuda ben bir şey söylemeyeyim” dedi.

Haberin Devamı

Harput, İl Emniyet Müdürleri Bölge Toplantısına katılmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Vali Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret etti. Vilayet önünde polis merasim birliğince karşılanan Harput, Valilik özel defterini imzaladı.

Şahabettin Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilki bir süre önce Diyarbakır'da yapılan İl Emniyet Müdürleri Bölge Toplantısına, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun katıldığını anımsattı.

Şanlıurfa'da dün başlayan ikinci toplantıya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak kendisinin katıldığını ifade eden Harput, “Urfa benim için önemli bir yer. Vali olarak burada 5 yıl görev yaptım. İyi anılarımın olduğu bu kentte görevimi çok güzel hizmetlerle noktaladım” dedi.

Şanlıurfa'nın ailesi için de ayrı bir önemi bulunduğunu belirten Harput, valilik yaptığı dönemde yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:“Burada bulunduğumuz dönemde kızıma (Şebnem Harput, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde doktora yaptı) doktora görevi dışında bir görev de ben verdim. (Isırgan otunun kansere olan etkisini araştıracaksın) dedim. Japonya'ya gitti bu konuda çalıştı ve ısırganın kansere karşı mukavemetini gösteren, ilk defa onun bulduğu bir etken madde ortaya çıktı. Bu bizim için önemli bir şey, kendi adıyla tıp literatürüne geçmesi lazımdı. Ancak kendi adı yerine buluşa ”Urfa” adını verdi. Bu çok özel bir şeydir insan kendi buluşunun adıyla anılmasını ister ama bizim kız irademiz dışında güzel bir şey yaptı ve “Urfa” adını verdi. Bu ailemin Şanlıurfa'ya olan sevgisinin göstergesidir.”
Şahabettin Harput, bir gazetecinin, ABD'nin Irak'a gönderdiği ancak daha sonra kaybolduğu belirtilen ve Türkiye'de bazı suikastlarda kullanıldığı iddia edilen silahlara ilişkin sorusunu, “Yetkililer herhalde söylemiştir. Bu konuda ben bir şey söylemeyeyim” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Vali Yusuf Yavaşcan, toplantının basına açık bölümünde, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Harput'a, kilim ve Şanlıurfa'yı tanıtıcı kitap seti hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!