İl Emniyet Müdürleri’nden ilginç talep

Güncelleme Tarihi:

İl Emniyet Müdürleri’nden ilginç talep
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2007 15:29

Ankara’da 80 İl Emniyet Müdürü’nün katıldığı toplantıda ilginç talepler gündeme geldi. İl Emniyet Müdürleri, herkesin parmakizi ve DNA kayıtlarının alınmasını, suçların aydınlatılması sırasında bu bilgilerden yararnabilmeleri için yasal düzenleme yapılmasını istediler. Emniyet müdürleri, özellikle terör ve organize suçlarda gözaltı süresinin de uzatılması gerektiğini söylediler.

Haberin Devamı

İstanbul hariç 80 İl Emniyet Müdürü’nün üç gündür basına kapalı olarak devam eden toplantısında ilginç değerlendirmelerin yapıldığı belirlendi. Emniyet müdürleri suçların önlenmesi ve suçu aydınlatmak için bazı istek ve taleplerini ilettiler.

GÜVENLİK MÜSTEŞARLIĞI

Toplantıda bazı daire başkanları emniyet teşkilatının 200 bin kişilik kadroya sahip olduğunu ve Genel Müdürlük şeklindeki idari düzenlemenin bazı sıkıntılara yol açtığını söylediler. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlığı bünyesinde Güvenlik Müsteşarlığı şeklinde tekrar idari yapılandırılması gerektiğine işaret eden bazı daire başkanları, terfilerde de liyakatın ön planda tutulması gerektiğini savundular.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantıda terörle mücadele de önemli gündem maddeleri arasında yeraldı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1 Mayıs, 21 Mart Nevruz Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barışı gibi günlerin hassas olduğu, bu nedenle olay çıkabilecek illerde izinsiz gösteri ve yürüyüşlere kesinlikle izin verilmemesi gerektiği l Emniyet

İl Emniyet Müdürleri’nden ilginç talep
“Herkesin parmakizi ve DNA örneği alalım”

Ankara’da toplanan 81 İl Emniyet Müdürü toplantısında ilginç talep çıktı. İşte polislerin talepleri :

* Terör ve organize suçlarda gözaltı süresi uzatılsın.

* Gecikmesi sakıncalı hallerde arama yetkisi kolluk amirine verilsin.

* Herkesin parmakizi ve DNA örnekleri alınabilmeli. Bu bilgiler suçların aydınlatılmasında kullanılabilmeli.

* Terfilerde liyakat ön plana çıkarılmalı.

* Hizmet arabaları kiralanmalı.

* Suç öncesini düzenleyen kolluk yasası çıkarılmalı.
Müdürlerine bildirildi.

İl Emniyet Müdürleri bazı dernek ve lokallerde kumar oynatıldığını, yürürlükteki mevzuata göre işlem yapılamadığını, internet cafelere yönelik denetim yapabilmeleri için mevzuat değişikliğini talep ettiler.

Toplantıda gündeme gelen diğer talepler ise şöyle belirlendi :

*Polis kendi görevinden başka tebligat işlerinde kullanılmasın.

*Polisin özlük hakları ve ücretleri iyileştirilsin.

*Teşkilatın kullandığı hizmet araçları doğrudan fabrikadan satın alınsın. Ya da kiranalarak en fazla 3 yılda bir değiştirilsin.

*Terör ve organize suçlarda gözaltı süresi savcının bilgisi dahilinde uzatılsın.

*Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde arama için yazılı emir verme yetkisi kolluk amirine verilsin.

*Herkesin parmakizi ve DNA örnekleri gibi kimliğin tesbitine yarayan bilgiler alınabilsin. Bu bilgiler suçların aydınlatılmasında kullanılabilsin.

*Suç sonrasını düzenleyen yeni bir kanun olarak Ceza Muhakemeleri Kanunu çıkarıldı. Ancak suç öncesini düzenleyen yeni bir önleyici kolluk yasası çıkarılmamıştır. İvedilikle önleyici kolluk yasası çıkarılsın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!