İkinci Yeni’nin önde gelen şairi ve savunucusuydu

Güncelleme Tarihi:

İkinci Yeni’nin önde gelen şairi ve savunucusuydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 01:54

1931'de Datça'da doğdu. ilk öğrenimini Çanakkale'de yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Sivas, Çorum ve Denizli'nin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık ve belediye başkanlığı görevlerini yürüttü. çeşitli yayın evlerinde redaktör olarak görev yaptı. 1974'te hastalandı. İsviçre'de bir beyin ameliyatı geçirdi. Ece Ayhan'ın ilk şiiri 1954'te Türk Dili dergisinde çıktı. Varlık, Yenilik, Pazar Postası, Seçilmiş Hikayeler, a ve Yeditepe dergilerinde şiirleri yayımlandı. İkinci Yeni'nin en önde gelen şairlerinden ve savunucularından biri oldu.

ESERLERİ

Şiir:
Kınar Hanımın Denizleri, Bakışsız Bir Kedi Kara, Ortadoksluklar, Devlet ve Tabiat ya da Orta İkiden Ayrılan Çocuklar İçin Şiirler, Yort Savul, Zambaklı Padişah, Çok Eski Adıyladır, Çanakkaleli Melahat'a İki El Mektup ya da Özel Bir Fuhuş Tarihi, Sivil Şiirler, Son Şiirler, Bütün Yort Savul'lar!

Anı-Günlük-Deneme: Defterler, Yeni Defterler, Yalnız Kardeşçe, Kolsuz Bir Hattat, Şiirin Bir Altın Çağı, Başıbozuk Günceler, Aynalı Denemeler, Dipyazılar, Sivil Denemeler Kara.

Anlatı: Morötesi Requiem
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!