İkinci memur alımları

Güncelleme Tarihi:

İkinci memur alımları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2000 00:00

Merkezi yerleştirme ile yapılacak ikinci memur alımı başvuruları bu sabah mesai saatinden itibaren başladı. ÖSYM'nin geçen yıl düzenlediği memur sınavında 70 puanlık barajı aşan adaylar memurluk ataması için, 23 Ekim mesai bitimine kadar müracaat edebilecek.

Devlet Personel Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında kuruluşların memur alım listeleri ile adaylarda aradıkları şartları içeren kılavuz kitapçıkları ve başvuru formları, Valiliklerce oluşturulan özel bürolardan 1 milyon liraya temin edilebiliyor.


Başvuru sırasında, tercih formu ile birlikte Ziraat Bankası'nda açılan özel hesaba 1.5 milyon lira müracaat parası ödendiğine ilişkin dekontun da ibraz edilmesi gerekiyor.

Başvuruların sona ermesiyle Valilikler, bir hafta içinde formları Devlet Personel Başkanlığı'na iletecek. Değerlendirme ve yerleştirme işlemi ise 15 günde tamamlanacak. Yeni memurların listesi 15 Kasım'dan sonra kamuoyuna ilan edilecek.

39 bin 846 memurun alınacağı ikinci yerleştirme için Valilikler, ulaşım güçlüğünü de dikkate alarak, çeşitli kaymakamlıklar bünyesinde başvuru büroları oluşturdu. Memur adaylarının, valiliklere gitmeden önce kaymakamlıklara bizzat ya da telefonla başvurarak bilgi almaları istendi.

Bu arada Ankara, İstanbul ve İzmir Valilikleri de hem adayların kolay ulaşımı, hem de başvuru kuyruklarının meydana gelmemesi için kaymakamlıkları görevlendirdi.

Bu çerçevede Ankara merkezde, Valiliğin yanısıra Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Mamak ve Keçiören kaymakamlıklarında da başvurubüroları faaliyete geçirildi.

İstanbul Valiliği de adayların Cağaloğlu'ndaki Valilik binasının yanısıra Avcılar, Bakırköy, Beykoz, Kartal, Kadıköy, Gaziosmanpaşa, Silivri, Çatalca, Sultanbeyli, Sarıyer ve Şile kaymakamlıklarına müracaat edebileceğini bildirdi.

İzmir Valiliği ile Konak merkezde 5, diğer 27 ilçede ise birer başvuru merkezi oluşturdu. İzmir'de ilçelerde oturan vatandaşların merkeze gelmesine gerek olmadığı, kaymakamlıklar bünyesinde Milli Eğitim ilçe müdürlükleri veya yazı işleri müdürlüklerinde kurulan bürolar kanalıyla başvurularını yapabileceği belirtildi.

Diğer birçok ilde de valilikler, ulaşım durumuna göre çeşitli ilçe kaymakamlarını başvuru bürosu açmakla görevlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!