'İkinci iktidarımızda Anayasa değişikliği önceliğimizdir'

Güncelleme Tarihi:

İkinci iktidarımızda Anayasa değişikliği önceliğimizdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 17:11

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığına seçilseydi, 2B alanlarıyla ilgili Anayasa değişikliği için yeniden çalışacaktık” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, seçim çalışmaları çerçevesinde Varsak beldesi ile Kurşunlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti Varsak Belde Teşkilatında partililere seslenen Şahin, iktidarları döneminde ekonomide büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini, Türkiye için hizmetleri yeniden devam ettirmek istediklerini söyledi.

Ekonomide yapılan reformlara değinen Şahin, “Cumhuriyete sahip çıkmak lafla olmaz. Hizmetle olur. Bugün Anayasa kitabı atılsa da ekonomiye bir şey olmaz. Önceki genel seçimde aldığımız yüzde 34.5 oyu bu seçimde aşacağız. Oylarınızı bölmeyin. Koalisyon hükümetlerinde biri oradan, biri buradan çekiyor. Bu ülkeyi koalisyonlara mahkum etmeyin” dedi.

Varsak Belediyesince uzun yıllar önce yaptırılan ve sadece amatör ve mahalli maçların yapıldığı statta incelemelerde bulunan Bakan Şahin, Varsak Belediye Başkanı Kazım Bilgi ile vatandaşların stadın tamamlanması için destek istemeleri üzerine, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu'nu telefonla aradı.
Şahin, Yapsakaloğlu'ndan stadın tamamlanması ve eksikliklerinin giderilmesi için maliyet hesabı yapılarak kendisine rapor verilmesini istedi.

ÖNCELİK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Daha sonra, beldeye bağlı Kurşunlu Mahallesi'ne geçen Şahin, cuma namazını kıldığı Padırlar Camisi'nin bahçesinde mahallelilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Şahin, burada yatığı konuşmada, iktidar partisi oldukları için propaganda yapmadığını ifade ederek, vatandaşların AK Parti iktidarında, Türkiye'nin nasıl düzlüğe çıktığını iyi bildiklerini söyledi.
Bakan Şahin, mahallelinin içme suyu, tapu, mahallenin 2 kilometre uzaklıktaki Yurtpınar beldesi yerine 40 kilometre uzaklıkta Varsak beldesine bağlı olması ve Kurşunlu bölgesindeki ormanlık alanda maden ocağı kurulması gibi sorunlarını dinledi.

Mahalleliden Ramazan Kargın, Yurtpınar beldesinde akrabalık ilişkileri ve sık sık kız alıp verme meseleleri olduğunu belirterek, Bakan Şahin'e, “Yurtpınar beldesiyle kız alışverişimiz var. Beldeki vatandaşlarla hep iç içeyiz ve her işimiz onlarla, ama sınır olarak Varsak'a bağlıyız. 2 kilometre varken, 40 kilometre gitmek daha mı kolay siz söyleyin” diye sordu.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, sorunu dilendikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, “Mikrofon sende” diyerek söz verdi. Başkan Türel, vatandaşların sınır düzeltme taleplerini Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getireceklerini bildirdi.

Türel, Kurşunlu Mahallesi'nin içme suyu sorunuyla ilgili temmuz ayında ihalenin yapılacağını ve su şebekesi kurularak, sorunun kısa süre sonra çözüleceğini vurguladı.

Bakan Mehmet Ali Şahin de mahallelinin tapu sorunuyla ilgili olarak, Kurşunlu'nun orman vasfını yitirmiş 2B alanı içinde kaldığını ve kendilerin de bu sorunların giderilmesi için yasa çıkarttıklarını hatırlattı.

Şahin, “İktidarımız döneminde çıkan 2B Yasası iade edilmişti. Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına seçilseydi 2B alanlarıyla ilgili Anayasa değişikliği için yeniden çalışacaktık. İkinci iktidarımızda Anayasa değişikliği önceliğimizdir” diye konuştu.

MAHALLELİNİN MADEN OCAĞI TEPKİSİ

Bakan Şahin'in gezisi sırasında Kurşunlu'daki ormanlık alanda bir şirketin maden ocağı kurduğunu hatırlatan bir vatandaş, tesisin ormanları katlettiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Şahin, bu yöndeki sorunları dinlerken, bazı mahalleli de orman katliamı yapıldığına ilişkin bir pankart açtı. Şahin, vatandaşların kendilerine ilettiği sorunla ilgili dosyayı alırken, mahalle sakinleri, Bakan Şahin'den maden ocağını görmesini istediler.

Vatandaşlarla mahallenin birkaç kilometre uzağındaki ormanlık alana giden Şahin, yapılan maden ocağını uzaktan inceledi.

Tesis sahibi Emrah Ekici'den çalışmalarla ilgili bilgi alan Şahin, köylülerin, tesisin orman katliamına neden olduğu ve su kaynaklarının tüketildiği yolundaki tepkileri üzerine “Buraya sadece gözlem yapmak için geldim. Kavga çıkarmayın” yanıtı verdi.

Şahin, tesis sahibi Ekici'den bölgeye özgü ne tür maden aradıkları yönünde bilgi alırken, tesis sahibi Ekici, her türlü yasal izinle tesisi kurduklarını ve 4 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Ekici, yapılan şikayetlerle ilgili daha önce Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin de tesiste inceleme yaptıklarını kaydetti. Şahin, mahalle sakinlerinin tepkilerini dinlerken, yasa dışı bir şeye izin vermeyeceğini vurguladı.

Bakan Şahin, daha sonra bölgeden ayrılarak kent merkezinde bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!