'İkide bir kriter dayatmayın'

Güncelleme Tarihi:

İkide bir kriter dayatmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 22:19

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Dünya İnsani Zirvesi’nin son gününde yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’ne vize resti çekti ve “30 Haziran itibarıyla vize noktasında, adım atılacaktı. Görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar, geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi’nin son gününde BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde basın toplantısı düzenledi ve ardından da soruları yanıtladı. Toplantıda konuşan Ban Ki-mun “Bazı dünya liderlerinin şu an burada olmamış olması hayal kırıklığı yarattı. Özellikle G7 ülkelerinden bazı liderlerin olmalarını beklerdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise özetle şunları söyledi:

KİMSE İYİ SINAV VEREMEDİ

“Sınırlar, mesafeler, yükseltilmiş duvarlar, tel örgüler bizi sorunlardan uzak tutmaya yeterli olmayacaktır. Bunun en son örneğini 6 yıldır süren Suriye krizinde hem de çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Akdeniz’in azgın dalgalarının yuttuğu hayatlar, sahillere vuran masum çocuk bedenleri bu mesajı adeta bir tokat gibi insanlığın suratına çarpıyor. 12 milyon insanın yerinden edildiği, bunların 5 milyonunun çeşitli ülkelere dağıldığı bu insani kriz karşısında birkaç komşu ülke dışında kimse iyi bir sınav verememiştir.

Haberin Devamı

İkide bir kriter dayatmayın

ÇEKİNMEYELİM, KORKMAYALIM

Terörden arındırılmış, güvenli bölge olarak Suriye’nin kuzeyinde bir bölge kurulması teklifimiz var, Türkiye olarak. ‘Orada yeniden bir şehir inşa edelim’ diyoruz ve inşa ettiğimiz bu şehre Suriye’den göç etmek isteyenleri yerleştirelim, Türkiye’de kamplarda yaşayanları oraya yerleştirelim. Sayın Obama’yla da görüştüm, Sayın Merkel’le de görüştüm. Ve hâlâ da görüşüyorum, görüşeceğim. Herkeste şu endişe var. ‘Bunun güvenliği ne olacak?’ Diyorum ki, hani bir zamanlar Amerika - Meksika arasında, malum güvenlik hattı vardı, Kıbrıs’ta yeşil hat var, o da bir güvenlik hattı. Buralarda bunu nasıl sağlamışsak, nasıl başarmışsak, orada da uçuşa yasak bölgeler ilan ederiz ve BM burada gerekli güvenlik tedbirini alır, hatta hatta gerekirse NATO’yu devreye sokmak suretiyle buranın güvenliği temin edilir. Yeter ki biz terör örgütünden, DAİŞ’ten, PYD, YPG, bunlardan ne yapmayalım? Çekinmeyelim, korkmayalım ve tüm terör örgütlerinin üzerine korkusuzca gidelim.

Haberin Devamı

NETİCE ALINDI, ALINDI...

(Avrupa’yla vize anlaşması) Şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize
ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye.” 

Haberin Devamı

LİSTEDE ÇALIŞMA YAPTIM SABAH DA ONAYIMI VERDİM

m CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 65’inci hükümetin kurulmasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Sayın Başbakan’ın olduğu liste üzerinde çalışmalarımı yaptım. Bu sabah da onayımı verdim ve kabinede 9 arkadaşımızın değişimi söz konusu oldu.  Kurucusu olduğum bir partide arkadaşlarımın bir çoğu ile beraber yürüdük. Zaten bir kısmı çok daha farklı görevlerde aslında istihdam edilecek. Yani bakan olmayabilir, partinin bazı ilkeli kurumlarında yer alır, bir kısmı parlamentoda yer alır. Yani siyasette kimse boşta kalmaz yeter ki azmi olsun yeter ki kararlığı olsun.” 

BAKMADAN GEÇME!