İki yarışma birden

Güncelleme Tarihi:

İki yarışma birden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pamukbank ve Fujifilm fotoğrafçıları yarışmaya çağırıyor. Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarının yapıtlarını değerlendirme fırsatı bulabileceği iki yarışma duyurumuz var: Pamukbank'ın ‘‘Kim Oluyoruz?’’ konulu fotoğraf yarışması ve Fujifilm'in düzenlediği ‘‘Fujifilm Uluslararası Basın Fotoğrafları Yarışması’’.

Kim Oluyoruz?’’ konulu fotoğraf yarışması, Genç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘‘Avrupalılar’’ fotoğraf sergisi kapsamında düzenleniyor. Yarışma, Doğu ile Batı'yı birleştiren Türkiye'nin Avrupa'nın coğrafi bir parçası olarak nerede durduğunu, Avrupa'nın bizler için ne demek olduğunu ve binlerce yıllık kültüre yeni bin yılda ne katacağımızı sorgulayan amatör/profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarına açık. Daha önce de duyurduğumuz ve son katılım tarihi 10 Eylül olan yarışmada ayrıca ‘‘Basın Fotoğrafı Özel Ödülü’’ de veriliyor. Bunun için daha önce basında yayımlanmış fotoğraflar değerlendirilecek. Ani Çelik Arevyan, Ara Güler, Coşkun Aral, Engin Özendes, İzzet Keribar, Oya Yürekli ve R. Paul McMillen'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birincilik ödülü 1.250 milyon, ikincilik ödülü 750 milyon, üçüncülük ödülü 400 milyon, üç adet mansiyon ise 200'er milyon. Basın Fotoğrafı Özel Ödülü'nün değeri de 1 milyar TL.

Fujifilm'in düzenlediği ‘‘Fujifilm Uluslararası Basın Fotoğrafları Yarışması’’ ise tüm Türk basın fotoğrafçılarına açık. Her yıl düzenlenen ve Türkiye'nin bu yıl 4. kez katılacağı yarışmanın Türkiye ayağı 31 Ekim'de sona eriyor. ‘‘Haber’’, ‘‘Spor’’ ve ‘‘Röportaj’’ dallarında düzenlenen yarışmaya istenilen adet ve her tür film kullanılarak çekilmiş fotoğraflar katılabilecek. 1 Kasım 1998-31 Ekim 1999 tarihleri arasında çekilmiş renkli baskı, renkli dia ve siyah-beyaz eserlerin yarışacağı yarışma için katılımcıların portföylerini 31 Ekim'e kadar teslim etmeleri gerekiyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda her dalın birincilerine sertifika ve 100'er milyon TL. ödül, tüm birinciler arasından seçilecek 1999 Fujifilm Türkiye Basın Fotoğrafçısı'naysa 400 milyon TL. ödül ve plaket verilecek. ‘‘Fujifilm Uluslararası Basın Fotoğrafları Yarışması’’nın Türkiye ayağını kazanan birinciler 20 Avrupa ülkesinin birincileriyle yarışacak. Bu yarışmanın ödül töreni de Ocak 2000'de Yunanistan'da düzenlenecek. 1996'da İzzet Keribar'ın katıldığı ve Avrupa Basın Fotoğrafçısı unvanını kazandığı bu yarışmanın birincilik ödülü ise 10.000 ECU.

Yarışmalar hakkında ayrıntılı bilgi için, Pamukbank tel: (0212) 275 24 24, MESE Halkla İlişkiler tel: (0212) 266 66 08

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!