İki şüpheli kameralarda görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

İki şüpheli kameralarda görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 13:56

Associated Press’e konuşan bir polis yetkilisi, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği civarındaki güvenlik kameralarının incelendiğini ve intihar bombacısı olabileceğinden şüphelenilen iki kişinin tespit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden bir kaynak ise Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçiliği önündeki patlamaya canlı bombanın neden olmadığını öne sürdü. Habere göre aynı kaynak, "İntihar bombacısı ya da bombalı araçla yapılan bir saldırı değildi. Birisi bir paket bıraktı ya da fırlattı" dedi.

Ancak İngiltere Büyükelçiliği'nden Hürriyet Dünyası'na yapılan açıklamada, Telegraph'taki haberin doğru olmadığı belirtilerek bir yalanlama yayınlanacağı bildirildi.

Telegraph'ın internet sitesindeki haberde bulunan "paket atıldı" kısmı da daha sonraki versiyonlarda haberden çıkarıldı.

DÜNYA SALDIRIYI BU FOTOĞRAFLARLA GÖRDÜ

PATLAMA DIŞ BASINDA

Uluslararası ajansların "acil" koduyla geçtiği patlama haberi, kısa sürede BBC'nin internet sitesinde de en çok okunan haber oldu.

Haberin Devamı

Bölgedeki Associated Press muhabiri, elçilik girişi önünde bir ceset gördüğünü bildirirken, ajansa konuşan bir polis yetkilisi canlı bombayla gerçekleştirildiğini söylediği saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

İki şüpheli kameralarda görüntülendi

Russia Today'in internet sitesinde elçiliğin önünden canlı görüntü geçildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!