İki kompakt iki fırsat

Güncelleme Tarihi:

İki kompakt iki fırsat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 00:00

Tüketici tercihleri ve beklentileri son derece geniş bir yelpazede dağılırken, firmalar da buna yönelik ürünlere ağırlık veriyorlar. Fiyat performans dengesi ve üstün teknik özellikler, farkı sağlayan başlıca noktalar. Bu sayımızda konuklarımız Pentax Optio E40 ve Panasonic Lumix DMC-FX100.

Pentax Optio E40

Giriş seviyesi kullanıcıların önem verdikleri bir çok özelliğe sahip olan Optio E40, hafif gövdesi, kompakt boyutları ve teknik özellikleriyle kategorisindeki birçok beklentiyi karşılayacak bir model. E40 ayrıca Pentax’ın akıllı makine konseptini her kesime yaymak için uygun fiyatlı modellere verdiği önemin de başarılı örneklerinden.

Model giriş seviyesinde yer almasına rağmen, 8.1 megapiksel çözünürlükle kaliteli ve canlı fotoğraflara imkan tanıyor. E40’ın bu alana göre artı değer katan başka teknik özellikleri de var. Otomatik yüz tanıma ve sayısal sarsıntı azaltma teknolojisi bu artılar arasında.

Son dönem kompakt modellerde sıkça yer alan otomatik yüz tanıma sistemi, insan konulu çekimlerde başarılı sonuçlara imkan tanıyor. Makinenin kullanım kolaylıkları, pratik yapısı, hazır çekim modları da yine hedef kitlesiyle uygunluk gösteriyor.

3 kat optik yakınlaştırma, ISO 80-1000 hassasiyet aralığı, sesli video çekim özelliği, gerektiğinde ses kayıt cihazı olarak kullanılabilmesi, 130 gr ağırlığı, 6.1 santim (2.4 inç) TFT LCD ekranı, Türkçe menüsü ve uygun fiyatıyla Pentax Optio E40, giriş seviyesinde popüler bir model.

Lumix DMC-FX100

Lumix FX100, son dönemde ultra kompakt bir üründe teknik olarak yer alabilecek en önemli ayrıcalıkları ufacık
/images/100/0x0/55ea5828f018fbb8f879d5fe
bünyesinde topluyor. Dünyanın ilk 12.2 megapiksel, 28 milim geniş açı çekim imkanına sahip olan ürün, net, canlı ve kaliteli karelere imza atıyor. Kolay taşınabilir olması ve ultra kompakt yapısı teknik artılarıyla, ileri seviye kullanıcılar açısından bile cazip konuma geliyor.

Etkili Mega O.I.S optik görüntü sabitleme ve akıllı ISO kontrol özellikleri, diğer son dönem Lumix’lerde olduğu gibi FX100’de de yer alıyor. 3.6 kat optik yakınlaştırma ve Leica lens ise kusursuz görüntülere imkan tanıyor. Çözünürlük değerleri düşürülerek 3.6 olan standart yakınlaştırmayı 7.6 kata kadar çıkarılabiliyorsunuz. Böylece geniş açı çekim yanında, uzaktaki ayrıntıları bile kolayca yakalıyorsunuz. Venus Engine III görüntü işlemcisi de modelin teknik başarısının bir başka yanı.

Lumix FX100 diğer özellikleri de dikkate alındığında, seyahat ve benzer aktivitelerde cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe menüsü, 16:9 oranında geniş fotoğraf çekim imkanı, yine 16:9 oranında 1280 x 720 piksel çözünürlükte video çekimi, bir çok hazır çekim modu, 6.35 santim (2.5 inç) LCD ekranı, ergonomik yapısı ve şık tasarımıyla kategorisini başarıyla temsil ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!