‘İki imza’ şartı

Güncelleme Tarihi:

‘İki imza’ şartı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 03:34

“BÜYÜK Rüşvet” operasyonunda Memur Suçları Soruşturma Bürosu’ndaki dosya Savcı Mehmet Yüzgeç, Kaçakçılık ve Narkotik Bürosu’ndaki iki dosya da Savcı Celal Kara tarafından yürütülüyordu. Şüphelilerin ve dosyaların çokluğu gerekçesiyle Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından soruşturmaya savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol atandı.

Haberin Devamı

Aydıner ve Erol soruşturmanın 3 dosyasıyla da ilgilenecekler. Ancak Çolakkadı, soruşturma savcılarına dikkat çekici bir yazı iletti. Yazıda “Hukuki ihtilaf halinde görevli 3 cumhuriyet savcısından ikisinin imzasıyla işlem yapılacaktır” denildi. Yazıya hukuk çevresinden gelen farklı tepkilerden bazıları şöyle:
İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Ömer Kavili: Gözaltındaki bakan çocuklarına ilişkin iki savcı, ifade alınmasına gerek yok, bırakılsın derse, serbest kalacaklardır. Savcı, tedbir işlemi gerektiğinde gelen savcılardan birisini ikna etmesi gerekir. Aksi durumda deliller hakime sunulamayabilir. Kimse suçlanamaz, operasyon boşa çıkar.
Avukat Celal Ülgen: Olağan bir durumdur. Soruşturmaya ilişkin yapılacak işlemlerde an az iki savcının imzasının olması gerekiyor.
Avukat Mustafa Doğan İnal: Başsavcı, savcılar arasında işbölümü yapabilir. Yargısal faliyetlerde uygulanan rutin bir durumdur.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!