İki festival iki ödül

Güncelleme Tarihi:

İki festival iki ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 22:36

Tiyatro sahnelerinden beyaz perdeye geçen oyuncu Kübra Kip, rol aldığı ilk uzun metrajlı filmle ödülleri tek tek topluyor.

Haberin Devamı

 Kip, ‘Babamın Kanatları’ filminde canlandırdığı ‘Nihal’ karakteri ile Altın Koza’nın ardından Altın Portakal’ı da aldı. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde de ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ Ödülü’nü kazanan Kip, “Oyunculuğu seviyorum. Senaryoyu okuduğumda da Nihal’i canlandırmayı, bu karakteri oynayarak anlamayı çok istedim. Bu yüzden severek çalıştığım bir işti. Aldığım ödüllere inanamıyorum” dedi.

Moda Sahnesi’nde 4 sezondur ilgi ile izlenen ve halen devam eden ‘Hamlet’ oyununda ‘Ophelia’yı canlandırdığını belirten güzel oyuncu, yeni oyunu ‘Bir Başkadır A.’nın hazırlıklarının da sürdüğünü açıkladı. ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Behzat Ç’, ‘Yahşi Cazibe’ gibi dizilerde de rol alan Kip, “Benim işim oyunculuk. Beyaz perdeyi de TV ekranını da seviyorum. Elbette iyi senaryolarda, iyi yapımlarda rol almak isterim. Sinemada var olmak istiyorum. Ama ne olursa olsun tiyatro sahnesinden kopamam. Sahnede başladım, sahnede devam etsin istiyorum. Bugün Broadway’de birçok Hollywood yıldızını sahnelerde görebilirsiniz. Bu bir tercih, ben de bunu seçiyorum” diyor. Genç oyuncunun sahne tutkusu bir hobi olarak lise yıllarında Ankara’da Yenimahalle Belediye Tiyatrosu’nda başlamış. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde oyunculuk eğitimi alan sanatçı üniversite yıllarının ardından ise oyuncu olarak İstanbul’a gelmiş. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!