İki çocuğunu öldürdü ‘deli’ raporuyla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

İki çocuğunu öldürdü ‘deli’ raporuyla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 10:02

İzmir'de cinnet gecirip 2 çocuğunu boğarak öldüren babaya "Cezai ehliyeti yoktur’ raporu verilerek tahliye edildi.

Haberin Devamı


İzmir'de, cinnet getirip iki çocuğunu boğarak öldürdüğü iddiasıyla, 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tekstil işçisi Abidin Şimşek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen ‘Cezai ehliyeti yoktur’ raporu üzerine ceza verilmedi, tahliye edildi.

Olay 2004 yılı Kasım ayında, Bornova İlçesi Özkanlar semti 574 Sokak 8 numaradaki apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Çankaya semtindeki bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Abidin Şimşek, iş dönüşü geldiği evde, annesi Medine Yavuz'u ziyarete giden 10 yıllık eşi Aysel Şimşek'le (27) yaptığı telefon görüşmesinin ardından cinnet getirdi. Evde uyuyan 4 yaşındaki oğlu Emre Şimşek'i kabloyla, Muzaffer Taşdemir İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi kızı Cansel Şimşek'i (7) de yastıkla yüzünü kapatıp boğarak öldüren Abidin Şimşek, 3'üncü kattan atlayıp canına kıymak istedi. Polisler tarafından yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan öfkeli baba, ‘susma hakkını’ kullanırken, tedavisinin ardından tutuklandı.

Haberin Devamı


DURUŞMALARDA HİÇ KONUŞMADI


Hakkında, ‘iki kişiyi öldürmek’ suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Abidin Şimşek'in yargılanmasına İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuklu yargılanan Abidin Şimşek, mahkeme heyetinin tüm ısrarlarına rağmen soruları cevaplamayıp hiç konuşmadı. Söylenenlere de tepki göstermeyip jandarmalar tarafından hareket etmesi sağlanan Şimşek'in avukatı Zeynel Değirmenci, olaydan sonra müvekkilinin ağır bir psikolojik travma geçirdiğini, cezaevi koşullarının da ruh halini etkilediğini belirtti.


EŞİ: SORUNUMUZ YOKTU


Daha önceki duruşmada ifade veren Abidin Şimşek'in 10 yıllık eşi Aysel Şimşek, “Eşimle aramızda hiçbir sorun yoktu. Çocuklarını çok severdi. Onların hiçbir günahı yoktu. Keşke beni öldürseydi” dedi. Aysel Şimşek şunları anlattı:
“Olay günü, kızkardeşim Yüksel Salman ile birlikte rahatsız olan annem Medine Yavuz'u ziyaret etmek için Kadifekale Semti'ndeki evlerine gittik. Eşim, o gün işe gitmediği için çocukları da ona bıraktım. Çocukları da yanımda götürmem halinde annemi rahatsız edeceklerini söyledim. Akşam saatlerinde kız kardeşimin eşi Fethullah Salman da annemlerin evine geldi. Evden çıkıp hep birlikte kız kardeşimin Yamanlar semti'ndeki evine gitmeye karar verdik. O sırada telefonla beni arayan eşime de söyledik ama gelemeyeceğini söyleyip beni çağırdı. Sonra da sadece ‘Beni seviyormusun’ dedi. Bu arada şarjım bittiği için telefonum kapandı. Durakta beklerken gelen otobüse binip kız kardeşimin evine gittik. Hemen telefonu şarja takıp eşimi tekrar aradım. Bu seferde bana, ‘Aysel herşey çok geç oldu. Senin eve gelmen geç olacak’ dedikten sonra telefonu kapattı. Daha sonra aradığında ise, ‘Korkulacak birşey yok. Sen gelme ben çocuklarla geliyorum’ dedi. Ancak benim içime şüphe düştü, inanmayınca kız kardeşim ve eşiyle bizim eve gittik. Yoldayken polisi arayıp durumu anlattık. Vardığımızda kapı kapalıydı, evin elektrikleri sönüktü. İçeriden de ses gelmiyordu. Yaklaşık bir saat sonra gelen çilingir, kapıyı açtı. Ancak polisler beni içeri sokmadı. Aşağı indiğimde eşimi kanlar içinde yerde yatarken gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı


ADLİ TIP RAPORU OKUNDU


Geçen celsede Avukat Zeynel Değirmenci, Abidin Şimşek'in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasını talep etti. Şimşek üç ay Adli Tıp'da müşahade altına alındıktan sonra rapor hazırlandı. Son duruşmaya katılan tutuklu sanık Abidin Şimşek, yine hiç konuşmadı. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Genel Kurulu'nda gelen sanığın ‘Cezai ehliyeti yoktur’ raporunu okudu. Savcı mütalasında rapora göre sanığa ceza verilmemesini, tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti 1'e karşı 2 oyla sanığa ceza verilmesine yer olmadığını belirtip tahliye etti.


MAHKEME BAŞKANI CEZA İSTEDİ

Haberin Devamı


Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Kül, karşı oy kullandı. Kül, “Sanık iki çocuğunu öldürdüğü zaman bilinci yerinde. Not bırakıp intihara kalkışıyor. Akli dengesini cezaevine girdikten sonra yitirmiş olabilir. Ama suçu işlerken akli dengesi yerindedir. Adli Tıp Kurumu son mercii olsa da raporu mahkemeyi bağlamaz. Ben sanığa ceza verilmesini istiyorum” dedi.
Şimşek karar gereği serbest bırakılırken, her 6 ayda bir ilgili sağlık kuruma giderek sağlık kontrolünden geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!