IKEA'ya ikinci şok

Güncelleme Tarihi:

IKEAya ikinci şok
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 10:11

İsveçli mobilya devi IKEA'da at etinden sonra kanalizasyon bakterisi skandalı yaşanıyor.

Haberin Devamı

IKEA 23 ülkede satışı yapılan bademli çikolatalı kekleri bakteri taşıdığı gerekçesiyle geri çekti. Normalde insan ve hayvanların dışkısında bulunan bakteri türü ilk olarak IKEA’nın Çin’deki mağazasında tespit edildi ve Çinli yetkililer yaklaşık 2 ton keki imha etti.

Yeni skandal geçtiğimiz günlerde IKEA'nın Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Portekiz, Hollanda ve Belçika'da sattığı köftelerde at eti çıkmasının ardından patlak verdi.

IKEA yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada herhangi bir sağlık riski bulunmadığını, bütün ürünlerinin rutin bakteri testlerinden geçirildiğini  hastalığa yol açan bir bakteriye rastlanılmadını bildirdi. Buna rağmen endişe verici ürünlerin 23 ülkeden toplatılması kararı aldıklarını açıkladı. Keklerin geri çekildiği ülkeler: Avusturalya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Haberin Devamı

IKEA TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

IKEA Türkiye'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çin'e giden bademli keklerin henüz gümrük aşamasındayken yapılan testlerinde insan sağlığını tehdit etmeyen bir bakteriye rastlandığı ve keklerin mağazaya girmeden tedbiren imha edildiği bildirildi. IKEA'nın Türkiye mağazalarında ise keklerle ilgili böyle bir sorun yaşanmadığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!