Güncelleme Tarihi:
İkametgah adresinizi değiştirmek için oturduğunuz yeni yerin il Nüfus Müdürlüğüne giderek, yeni adres bildirimi yapmalısınız. Nüfus Müdürlükleri’ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Fakat yeni taşındığınız konutta eski oturan kişinin ikametgahı gözüküyorsa, müdürlüğe kimliğinizin yanı sıra kira kontratı ve bir fatura ile birlikte başvuru yapmanız yeterli olacak.
Yakını ya da akrabası ile kalan biri adres değişikliği için şunları yapmalıdır: Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ile birlikte yanında kalınan yakını veya akrabası ile beraber ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyanı için başvurması gerekiyor. Bu başvuruyu yaptıktan sonra kişi son ikametgah adresini tescil ettirmiş olur.
Kiralık evlerde kalan öğrenciler, adres değişikliği için şu yolları izlemelidir: Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, üniversite öğrenci belgesi, varsa adınıza kayıtlı elektrik, su ya da doğal gaz faturası, yoksa kira sözleşmesi ile birlikte ilgili nüfus müdürlüğüne gidilmelidir. Nüfus Müdürlüğü’ne yeni adres beyanında bulunan öğrenci, yeni oturmaya başladığı kiralık ev adresini asıl adres olarak tescil ettirmiş olur.
Yurtta kalan öğrenciler adres değişikliğini şu şekilde gerçekleştirmelidir: Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, üniversite öğrenci belgesi, kalınmakta olunan yurttan yurtta kalındığına dair alınan belge ile beraber yurdun bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne giderek, yeni adres beyanı yapılmalıdır. Böylece öğrencinin son ikametgah adresi olan yurt adresi, asıl adres olarak tescil edilmiş olur.