İhvan lideri de gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İhvan lideri de gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 01:10

Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Kahire’nin Nasr City semtindeki evinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şiddete teşvikle suçlanan Muhammed Bedii, önce El Akreb cezaevine götürüldü, ardından devrik lider Hüsnü Mübarek ve Türk gazeteci Metin Turan’ın da tutulduğu Tora cezaevine sevkedildi. Bedii’nin burada sorgulanacağı belirtildi. 1000’i aşkın Müslüman Kardeşler üyesi hapiste.

EVLERE BASKIN

Hakkında 3 Temmuz’daki darbeden beri yakalama kararı yakalama kararı olan Bedii, günlerce Rabiatül Adeviye Meydanı’nda kalınca gözaltına alınamamıştı. Bedii’nin oğlu Ammar, geçen hafta Ramses Meydanı’da öldürülmüştü. İhvan, yeni liderlerinin Mahmud İzzet olduğunu açıkladı. Devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve bazı İhvan liderlerine ait evlere de baskınlar düzenlendi.

Anayasada şeriat kalacak

Mısır’da revize edilmiş yeni anayasa taslağının bugün açıklanması bekleniyor. Buna göre yasaların kaynağının şeriat olacağına dair ikinci maddenin kalması bekleniyor. Ancak dine gönderme yapan İslami partilere yasak getirilebilir. Mübarek dönemi siyasetçilerine yönelik yasakların da kalkabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

ABD GİTTİ ARAPLAR GELDİ

ABD yönetiminin, Mısır’a aktardığı kaynakların bir kısmını “yeniden programladığı” ve dolayısıyla ülkeye gönderilen askeri yardımın geçici olarak askıya alındığı açıklandı. Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el Sisi ise Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman bin Abdulaziz el Suud’u arayarak, verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!