Iğdır'da Gadir-i Hum Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda Gadir-i Hum Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2008 15:44

Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında, veda haccı dönüşünde, Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkisinde, Hazreti Ali'yi veli tayin etiğine inanılan gün olarak kabul edilen Gadiri Hum Bayramı kutlandı.

Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ile Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin iş birliğiyle, Gadiri Hum Bayramı dolayısıyla, İnci Düğün Salonu'nda kutlama programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program, günün önemini anlatan slayt gösterileriyle devam etti.

Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, daha sonra yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin ülkeler için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, herkesi birlik olmaya davet etti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına dikkati çeken Beder, “Bugün İsrail, Filistinlilere zulmediyor, ancak bir hayvan için ayağa kalkan dünya bu zulmü görmemezlikten geliyor, Filistin'de ölenler için ses çıkarmıyor. Mazlum olduğu için Allah bu vatanı, bu bayrağı, bu özgürlüğü, bize çok görmesin, birlik ve beraberliğimizi bozmazın. Sizleri de birlik beraberliğe çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Gün Işığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serdar Arat da günün önemine ilişkin konuşma yaptı.
Kutlamalar, katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!