Iğdır’ın kaplıca hayali ‘suya düştü’

Güncelleme Tarihi:

Iğdır’ın kaplıca hayali ‘suya düştü’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 11:14

IĞDIR’ın Yeni Mahalle İlköğretim Okulu bahçesinde çıkan ve yetkililere ‘Kaplıca’ hayali kurdurtan sıcak suyun, elektrik kaçağından ısındığı ortaya çıktı. MTA’dan gelen uzmanların, bahçedeki kullanma suyu pompasının ayağında yaptığı araştırmada, topraklama hatındaki kaçak nedeniyle suyun ısındığı anlaşıldı. Böylece yetkililerin kaplıca kurma hayalleri de ‘suya düştü.’

Haberin Devamı

Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki 2 metrelik kuyudan çekilen ve okulun ihtiyaçlarını gidermek için kullanılan su bir süre önce kesildi. Yeraltından gelen seslerin ardından, geçen hafta kuyudan sarıya yakın renkte sıcak su akmaya başladı. Okul yönetimi suyun el yakacak sıcaklıkta olması üzerine durumu hemen Valiliğe bildirdi. Kaplıca suyuna benzer sıcak suyun akmaya devam etmesi üzerine Vali Saim Saffet Karahisarlı ile Belediye Başkanı Nurettin Aras sevindi. Suyun şifalı su olduğunu düşünen Vali ve Belediye Başkanı, bölgede kurulacak kaplıcayla turist çekme hayalleri kurdu. Su kuyusunda incelemelerde bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, Maden Teknik Arama Enstitüsü’nden (MTA) inceleme için teknik ekip istedi.

İNCELEME SONUNDA VALİ ÜZÜLDÜ

Haberin Devamı

Vatandaşlar arasında da büyük heyecan uyandıran su kuyusunda MTA’dan gelen Jeoloji Mühendisi İsmail Takara, TEDAŞ elemanları ile araştırma yaptı. Su kuyusunun yanında yapılan kazı çalışmasından sonra kuyuya iple derece sarkıtılarak sıcaklık ölçüldü. Yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonunda suyun, pompa yanındaki elektrik direğinin topraklanma yapmasın nedeniyle ısındığı ortaya çıktı. Kaplıca hayalleri suya düşen Vali Saim Saffet Karahisarlı kuyu başına gelerek, “Gerçekten çok üzüldüm. Keşke termal bir kaynak olsaydı” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!