Güncelleme Tarihi:
İftar saatleri, kentlerinde oruçlarını açacakları tarihin ne zamana denk geleceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın 2017 iftar vakitleri konusundaki araştırmaları Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden sürerken, iftar saatleri için detaylı bilgiler arama motorları aracılığıyla da sorgulanıyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan 2017 iftar saatleri ve detaylı bilgiler
Ramazan sayfamızdan gün be gün İstanbul iftar ve sahur vakitlerini takip edebilirsiniz. Saat uygulamasından da ilinizi seçerek iftara kaç saat kaldığını öğrenebilirsiniz.
İL İL İFTAR SAATLERİ
İFTARI EN GEÇ VE EN ERKEN AÇACAK İLLER
Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, Türkiye'de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak. Astronomik hesaplarla belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre, ülkede iftar sofrasına en geç Edirne'de yaşayanlar oturacak
Hakkari'de imsak saat 02.58'te, iftar ise 19.25'te gerçekleşecek. Edirne'de ise saat 03.41'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.45'te açılacak.
Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.
Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi Van, Iğdır, Şırnak ve Ağrı, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.
03.59’da yapılacak ilk sahur sonrası ilk iftar da 20.33’te yapılacak.
İFTARDA NELERE DİKKAT ETMELİ?
Ramazanda oruç tutarken sağlığımıza da düşünmeli, tıka basa yemek yerine hafif öğünleri tercih etmeliyiz. Diyetisyen Selahattin Dönmez, sahurda ve iftarda neler yenmesi gerektiği konusunda oruç tutanları bilgilendirdi vedikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Yemeğe ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanmalıdır. Bağırsak problemi olanlar çorbalarına kepek ilavesi yapabilecekleri gibi kepekli ekmek de tercih edebilirler.
Çorbanın yanında etli veya etsiz fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği yenmelidir. Bir dilim kıymalı ya da tavuklu börek yenmesinde bir sakınca yoktur. Bir kase yoğurt yenebilir.
Ağır bir tatlı yerine meyve yemek şeker ihtiyacının karşılanmasında daha doğrudur.
Ana öğün olarak ızgara et, tavuk, balık veya sote edilmiş et yenilebilir.