İfrat ne demek? İfrat nedir? İfrat TDK kelime anlamı

Güncelleme Tarihi:

İfrat ne demek İfrat nedir İfrat TDK kelime anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 01:59

Dilimizde bazı kelimeler çok sık kullanılmamaktadır. İfrat kelimesi de bu kelimelerden birisidir. Eski dönemlerde kullanılan kelime olan ifrat kelimesi anlamı pek çok kişi tarafından merak uyandırmaktadır. İfrat kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde açıklanmıştır. Peki İfrat ne demek? İfrat nedir? İfrat TDK kelime anlamı nedir? Sizlere ifrat kelimesi hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

İfrat kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimize Arapçadan girmiş olan bu kelime ile günlük hayatta cümle içinde karşılaşmak pek mümkün değildir. İfrat kelimesi aşırı davranma, taşkınlık manasına gelmektedir.

 İfrat Ne Demek?

 İfrat kelimesi Arapça bir kelimedir ve Arapçada aşırı anlamına gelmektedir. İfrat kelimesi fart kökünden gelir. Fart kökünün emir kipi ifrat olarak belirtilmiştir. Günlük hayatta ifrat kelimesi ile çok fazla karşılaşılmaz. Çok eski dönemlerde kullanılmış bir kelime olan ifrat aşırı olmak manasına gelir. İfrat kişilerin kendi kendisine yaptıkları bir şeydir. Osmanlıca da ise ortalamanın çok üstüne çıkmak şeklinde yorumlanmıştır.

 İfrat Nedir?

 İfrat kelimesi pek fazla duyulmadığı için anlamı da herkes tarafından bilinmez. Bu sebeple anlamı pek çok kişi tarafından merak edilir. Günümüzde çok sık karşılaşılmaz. Fakat eski kaynaklarda ifrat kelimesi ile karşılaşmak mümkündür. Ayrıca Türk Dil Kurumu ifrat kelimesinin manasını değerlendirmiştir. İfrat kelimesi sözlük anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Herhangi bir konuda çok fazla ileri gitme, ölçüyü aşma, aşırı davranma, taşkınlık ve tefrit karşıtı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!