İçsavaş bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

İçsavaş bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 01:22

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesiyle başlayan olaylara ilişkin, “Ülkede içsavaş çıkarmak üzere birileri harekete geçmiş, Başbakan, Cumhurbaşkanı, hükümet, bakanlar ortada yok. Zannedersin ki bekliyorlar, içsavaş çıksın. Sonra ‘AKP’nin kıymetini anlayın’ denmesini bekliyorlar herhalde” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, HDP Parti Meclisi toplantısı için genel merkeze gelişinde özetle şunları söyledi:

KATLEDİLEN BİZ, SUÇLANAN DA BİZ

“HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen bir derneğin başkanı katlediliyor, hemen akabinde Hizbullah militanı olduğu söylenen kişiler, 2 HDP’liyi olayın olduğu yere yakın bir yerde katlediyor. Başka bir arkadaşımızı 5’inci kattaki evinde infaz ediyorlar. Kim ne yapmaya çalışıyor, bunların ortaya çıkması için bütün bu tetikçilerin bağlantılarıyla birlikte ortaya dökülmesi lazım. Diyarbakır’da yaşananların bütün ilişkileriyle ortaya çıkarılması gerekir. Bu bağlantılar ortaya çıkmadan, açıklanmadan, efendim AKP yanlısı medyanın bugün (dün) manşetten verdiği gibi ‘HDP’liler Diyarbakır’da infaza başladı’ deme seviyesizliğini, alçaklığını kimse bize atmaya çalışmasın. Katliama uğrayan biz, Hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız bırakın.

EMNİYET BOMBACIYI AÇIKLASIN

Diyarbakır Emniyeti’nin, zaman geçirmeden, 5 Haziran’da Diyarbakır mitingindeki katliam bombacısının bütün ilişkilerini kamuoyuna açıklaması lazım. Kimdir, ismi, cismi, nereden gelmiştir, kimlerden yardım almıştır, hangi örgütle bağlantılıdır, bunların hepsinin açıklanması lazım.

Kimseye düşmanlığımız yok. Silahlı örgüt değiliz. Provokasyonları boşa çıkardık ama bedelleri ağır oldu. Her gün cenaze toprağa veriyoruz. Cumhurbaşkan, Başbakan sessiz. Ülkede içsavaş çıkarmak üzere birileri harekete geçmiş, Başbakan, Cumhurbaşkanı, hükümet, bakanlar ortada yok. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı’nın sesi, çıtı çıkmıyor. Zannedersin ki bekliyorlar, ülke bir karışsın, içsavaş çıksın; sonra ‘AKP hükümetten düşünce ülke kaosa sürüklendi’ denmesini bekliyorlar. Ama izin vermeyeceğiz. Bu ülke AKP’li AKP’siz yolunu yürüyecek, barışını sağlayacak, demokrasisine kavuşacak.”

Haberin Devamı

Emanet değil, taban oyları

Demirtaş, kendilerine emaneten verildiğini söylediği oylarla ilgili şöyle konuştu: “Emanet oylarla barajı aşmış bir parti değiliz. Güçlü örgütlü tabanımız var. Tabanın desteğiyle barajı aştık. Bize emaneten oy verdiğini düşünen bir kişi bile varsa ona saygı duyacağımızı belirttik. Her oy kıymetlidir. Hangi gerekçeyle verilmiş olursa olsun ama HDP, tümüyle emanet oylarla buradadır şeklinde bir yaklaşım doğru olmaz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!