İçme suyu borularına atılan zirai ilaç 6 kişiyi zehirledi

Güncelleme Tarihi:

İçme suyu borularına atılan zirai ilaç 6 kişiyi zehirledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 12:36

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde Serhat ve Akçakıl köyleri arasındaki su anlaşmazlığı, zehirlenme iddialarına kadar tımandı. İçme suyuna zirai ilaç ve yanık motor yağı karıştırıldığı iddia edilen Akçakıl'da zehirlenen 6 köylü hastanelik oldu. Akçakıllılar bu olaydan, daha önce su hattı borularını kıran Serhat köylülerini sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

Bayramiç İlçesi'ne 12 kilometre uzaklıktaki 450 nüfuslu Akçakıl ile komşusu Serhat arasındaki gerginlik geçen haziran ayında tırmandı.

Akçakıl köylüleri, su ihtiyacını gidermek için komşu Çavuşlu Köyü hudutlarındaki Zaid Çağlayan'ın arazisinden çıkan suyu, 2000 yılında satın aldı. Bu su kaynağı bir süre sonra köye yetmeyince Akçakıl köylüleri Serhat Köyü'ndeki önceden tespit edilen su kaynağına talip oldu. Kaynak, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nce 2002 yılında Akçakıl'a tahsis edildi. Ancak tahsis köyler arası su kavgasının başlangıcı oldu.

Serhat köylüleri, Akçakıl'ın suyunun yeterli olduğunu savunarak, kendi kaynaklarını vermeyeceklerini söyledi. İtiraz ve gerginlik üzerine konu sürüncemede kaldı. İddiaya göre Serhat köylüleri, ellerindeki suyu almalarından korktukları Akçakıl halkına gözdağı vermek amacıyla, Çavuşlu'dan getirilen içme suyu şebekesinin borularını birkaç kez tahrip etti. Akçakıl köylüleri tamamen susuz kaldı. Köye tankerlerle ilçe merkezinden bir hafta süreyle su taşındı, köyün olanaklarıyla borular daha sonra tamir edildi.

Haberin Devamı

Önceki gün de Akçakıl Köyü'nden 6 kişi zehirlenerek hastanelik oldu. Mide bulantısı ve kusma nedeniyle fenalaşan Akçakıl köylülerinden Ramazan Aydın (57), Naciye Çetin (32), Zahide Aydın (52), Şadiye Saldıran (65), Fevzi Saldıran (56) ve Ceyhun Yaman (17) Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan köylülerin içme suyundan zehirlenmiş olabilecekleri belirtildi.

Akçakıl Muhtarı Münip Sarp, durumu kaymakamlığa bildirdi. Köyün içme suyu deposundan incelenmek üzere Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından numune alındı, köylüler suyu içmemeleri konusunda uyarıldı.

Kaymakamlık olayla ilgili soruşturma başlattı. Köyler arasından devriyeyi sıklaştıran jandarma ekipleri suçluların bulunması için çalışmalarını sürdürürken, olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Bayramiç Kaymakamı Ahmet Okur “Alınan numune incelenecek. Eğer bunu su anlaşmazlığı yüzünden yaptılarsa, böyle birşey savaşta bile yapılmaz” dedi.

Akçakıl Muhtarı Münip Sarp, içme suyundan koku geldiği ve içinde bazı maddeler olduğu ihbarları üzerine su deposuna gittiğini belirterek, “Suyun kapkara olduğunu gördüm ve zirai ilaç kutuları da su deposu üzerinde duruyordu. Sudan yanık motor yağı kokusu da geliyor. Bunu yapsa yapsa Serhat köylüleri yapar. Suçluların bulunup cezalarının verilmesini istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!