‘İçki içilirken, ben yan odada namaz kılıyordum’

Güncelleme Tarihi:

‘İçki içilirken, ben yan odada namaz kılıyordum’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 16:51

BALKAN Yıldızlar Atletizm Şampiyonası hazırlık kampında disiplinsiz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle antrenörleri tarafından tutanak tutularak Atletizm Federasyonu bünyesindeki disiplin kuruluna gönderilen Zonguldaklı Milli gülleci 16 yaşındaki Zeynep Uzun, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

Bu yıl haziran ayında Fransa’da düzenlenen Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda 15.86 metrelik derecesiyle rekor kırarak dünya şampiyonu, Eskişehir’de 11 Ağustos’ta yapılan Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda da 14.14 metrelik derecesiyle Balkan şampiyonu olan Uzun, son kampta saçını maviye boyattığı için antrenörlerinin tutanak tuttuğunu söyledi. Bunun dışında disiplinsiz davranışı olmadığını savunan Uzun, “Kampta içki içtiğim söyleniyor. Ben içki içmem. Birlikte kaldığım kız arkadaşlarım içki içerken ben yan odada namaz kılıyordum. Benim önümü kesmeye çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğim” dedi.

Zonguldak’ta, 2004 yılında İnağzı İlköğretim Okulu son sınıfta öğrenim görürken atletizme başlayan Zeynep Uzun, gülle atmada kısa sürede Milli Takım'a yükseldi. Zonguldak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Zeynep Uzun, atletizme başladığı günden bu yana 3 yıl içinde 25’e yakın Türkiye şampiyonluğu, 5 kez uluslararası şampiyonalarda madalya, sayısız Türkiye rekorları kırdı.

Haberin Devamı

SAÇINI BOYATTI DİSİPLİN KURULUNA VERİLDİ

Zeynep Uzun, Yıldız Balkan Şampiyonası öncesi Eskişehir’de yapılan Milli Takım hazırlık kampında adı bazı sporcularla içki içtiği, antrenörlerine disiplinsiz davranışlarda bulunduğu iddiaları ile gündeme geldi. İzmir Konak Belediyespor, iddialar üzerine Zeynep Uzun’un bütün haklarını durdurdu. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda bugün antrenörsüz olarak tek çalışan Zeynep Uzun, hakkındaki iddialarla ilgili şunları söyledi:
“Onların hepsi yalan. Beni disiplin kuruluna vermelerinin tek sebebi saçımı maviye boyatmam ve bütün hocaların kampta toplantı yaparak ‘neden saçını boyattın’ demelerine karşılık, benim de bu söze ‘bana ailem izin verdi’ demem oldu. 3 yıldır antrenörlüğümü yapan İhsan Özden’le çalışmak istemiyordum. Eskişehir’deki kampta İhsan hoca diğer antrenörleri kışkırttı. Benim şahitlerim var. Onlar beni mahvedemeyecekler. Çünkü bana her zaman ‘Benimle çalışmazsan seni kimseyle çalıştırmam’ diyordu. Ben başından beri Ayşe Demirel’le çalışmak istiyordum. İhsan hoca da Ayşe Demirel’i laflarıyla benden soğutmaya çalıştı.”

Haberin Devamı

‘KENDİ SPORCULARININ ÖNÜ AÇILSIN DİYE’

İçki içtiği iddialarının da doğru olmadığını belirten Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kampta içki içen iki öğrenci vardı. Bu iki sporcu tespit edilmişti. Zaten onlar da içki içtiklerini kabul etti. Kızlar odada içki içerken ben yan odada namaz kılıyordum. İçki içildiğini görünce yatmaya başka odaya gittim. Bu iddiaları ortaya atan antrenörler beni mahvedemeyecekler. Sporu bırakmamı istiyorlar, ama ben de Zeynep Uzun’sam inadına bu spora devam edeceğim. Beni şikayet eden antrenörler benim arkamdan gelen sporcuların antrenörleri. Sporcularının önlerinin açılması için benim sporu bırakmamı istiyorlar. Ben böyle bir ortam olduğunu bilmiyordum atletizmde. Ben istiyorum ki herkes elinden geleni yapsın. Kamptaki antrenör Göksel Dolgun, kendisini Federasyon Başkanı olarak tanıtarak annemle telefonla görüşmüş ve benim hakkımdaki iddiaları anlatınca annem ağlamış.”
Kampta kendilerini ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’la aralarında bir şakalaşma geçtiğini vurgulayan Uzun, “Beni tebrik eden bakanımız şakalaşmalar yapmıştı. Ben de ona ‘senden gülleci olur’ diye şaka yapmıştım. Daha sonra beni öperek tebrik etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ZEYNEP BANA ‘SENİ İKİ AY SONRA SATACAĞIM’ DEDİ’

Zeynep Uzun’un 3 yıldır antrenörlüğünü yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan İhsan Özden ise şunları söyledi:
“Zeynep’e hem antrenörlük hem babalık yaptım. İçki içtiği olayı yalan. Ama kampta antrenörleri olsun, kamp müdürüne olsun, kampa ev sahipliği yapan insanlara disiplinsiz davranışları oldu. Eskişehir’deki Balkan Şampiyonası öncesi Zeynep’e ‘hadi kızım antrenman yapalım’ dedim. O da ‘antrenman yapmak istemiyorum. Zaten seni iki ay sonra satacağım’ dedi. O gün Zeynep’le ilişkimi kestim. Bu olaydan sonra kamptaki antrenörlerine Milli Takım sporcusuna yakışmayan davranışlarda bulunmuş. Tutanaklarda saçını maviye boyattığıyla ilgili bir madde var. Kendisine söylenildiği halde antrenörlerine ‘benim saçımı beğenmeyenler ayağa kalksın, kim onlar’ demiş. Bu Milli sporcuya yakışan bir davranış değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!