İçeride İslamcı militanlar, deniz sınırında İsrail'in yeni savaş gemileri

Güncelleme Tarihi:

İçeride İslamcı militanlar, deniz sınırında İsrailin yeni savaş gemileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 10:21

Mısır ordusunun, İslamcı militanlara karşı Kuzey Sina'da yeni bir operasyon başlattığı, İsrail'in ise sınıra iki yeni savaş gemisi yolladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır'ın resmi Nil televizyonunun haberine göre, bölgeye bu ayın başında yerleştirilen askeri birlikler ve polis gücü, tank ve zırhlı araçlar desteğinde bölgedeki militan gruplara yönelik yeni bir operasyon başlattı. Refah ve Ariş kentleri çevresindeki bölgelerde başlatılan operasyona, 1500 asker ile 500 kadar polisin katıldığı ifade edildi.

Mısır ordusunun bölgede yaşayan Bedevi aşiretlerinin liderlerini militanlara yardım etmemeleri hususunda uyardığı belirtilirken, Mısır ordusunun bu güne kadar bölgede yaptığı operasyonlarda bir militanı öldürdüğü 20'den fazla militanın da tutuklandığı kaydedildi.

Mübarek rejiminin 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda devrilmesi ile birlikte Kuzey Sina'da etkin olmak isteyen birçok militan grup, otorite boşluğundan yararlanarak bölgeye yerleşmek istiyor.

Haberin Devamı

Camp David Antlaşması'ndan dolayı bölgede asker bulunduramayan Mısır ise İsrail ile varılan uzlaşma sonucunda, Kuzey Sina'ya 32 yıl aradan sonra zırhlı birlik konuşlandırarak otoriteyi tekrar tahsis etmeye çalışıyor.

İSRAİL TEDİRGİN

İsrail'in de Mısır'da yaşanan son gelişmelerden tedirgin olduğu gözlemleniyor. Bugün, İsrail ordusunun, Kızıldeniz'deki İsrail-Mısır deniz sınırına, bölgedeki deniz gücüne ek olarak iki savaş gemisi daha sevk ettiği bildirildi.

Mısır'dan yayın yapan özel On televizyonunun İsrail Savunma Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı habere göre, bazı militan grupların İsrail'e yönelik saldırı planı yaptıklarına dair istihbaratın ardından, İsrail ordusu, Kızıldeniz'e bölgedeki askeri gücüne ilave olarak Mısır sınırına iki savaş gemisi gönderdi.

Ağustos ayının başında İsrail'in Elyat kentine 30 kilometre uzaklıkta bir İsrail konvoyuna saldıran militanlar sekiz kişiyi öldürmüş, saldırının Mısır toprakları kullanılarak gerçekleştiğini ileri süren İsrail ordusu da, sınırda görev yapan Mısırlı altı güvenlik görevlisini öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!