İcazeti Atatürk’ten alırız

Güncelleme Tarihi:

İcazeti Atatürk’ten alırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2005 00:00

ABD’deki temaslarını sürdüren Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ‘ABD’ye icazet almaya gitti’ şeklindeki eleştirilere atfen yaptığı açıklamasında, ‘Türk askeri icazetini Atatürk’ten, yasalardan alır’ dedi.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Peter Schoomaker’ın daveti üzerine ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Orgeneral Büyükanıt, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, Kara Kuvvetleri Bakanı Francis Harvey ve Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman ile bir araya geldiğini belirtti. Görüşmelerinin ’son derece olumlu’ geçtiğini bildiren Orgeneral Büyükanıt, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: ‘Onlarda herhangi bir sorun yok. Şunu söylüyorum: Kötü haberleri birileri yaratmaya çalışıyor. Niye kötü ilişkilerimiz olsun ki? Gayet olumlu, her şey olumlu geçiyor. Ben son derece memnunum. Ama ben buraya geldiğim için maalesef gazetelerde bazı haberler yer alıyor. Yok, icazet almaya gelmişim. Bunları, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yapılan bir ayıp görüyorum. Türk askeri icazetini Atatürk’ten alır, yasalardan alır. Başka kimseden icazet almaz Türk askeri.’

Liderlik madalyası verdiler

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Peter Schoomaker’ın davetlisi olarak resmi ziyaret için Washington’a gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ford Myers Askeri Üssü’nde, Amerika’nın kuruluşu dönemindeki askerlerin kıyafetlerini giyen tören kıtası tarafından karşılandı. Schoomaker, Büyükanıt’a iki ülke işbirliğine katkılarından ve gösterdiği liderlikten dolayı ‘üstün liyakat’ madalyası verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!