İbo’yu Derya kurtardı

Güncelleme Tarihi:

İbo’yu Derya kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2002 01:37

Şişli Cumhuriyet Savcılığı'ndan ifadesi alınmadan serbest bırakılan İbrahim Tatlıses, gözaltında 24 saati dolmadan özgürlüğüne kavuşmasını Derya Tuna'ya borçlu. Derya Tuna, kurşunlanmasından hemen sonra ‘‘O yaptırmış olabilir’’ dediği Tatlıses'in adını polise verdiği ifadede geçirmedi.

Ünlü türkücü de daha fazla gözaltında tutulmadan serbest bırakıldı. Derya Tuna'nın pazartesi gecesi Günay Restaurant'dan çıkışta silahlı saldırıya uğradıktan kısa bir süre sonraki ilk sözleri, polis tutanaklarına şöyle geçti:

TUTANAĞI İMZALAMADI

‘‘Silah sesleri arasında Ahmet Tatlı'nın (Tatlıses'in oğlu) sesini duydum. Daha sonra gazeteciler bana Doblo marka bir otomobilin uzaklaştığını söylediler. İdobay'da (Tatlıses'in müzik şirketi) bu marka bir otomobil var. Bu yüzden İbrahim Tatlıses vurdurmuş olabilir.’’

Derya Tuna'nın bu ifadesi ve Emniyet Müdürlüğü'ne gelen esrarengiz telefon ihbarı üzerine polis, İbrahim Tatlıses ile oğlu Ahmet Salim Tatlı'yı gözaltına aldı. Ancak Tatlıses'i hedef gösterdiği sözlerinin yer aldığı ilk tutanakta Derya Tuna'nın imzası yoktu. Derya Tuna, saldırıdan yaklaşık 12 saat sonra, Salı günü 10.45'te hastane polisi tarafından alınan imzalı ifadesinde ise ‘‘saldırganı görmediğini’’ söyledi. Yaşadıklarını anlatırken, İbrahim Tatlıses ve Ahmet Salim Tatlı ile ilgili bir beyanda bulunmadı.

Derya Tuna'nın ifadesinde adını vermemesi üzerine İbrahim Tatlıses'in avukatları, Şişli 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup gözaltına itiraz ettiler. Mahkemeye çıkarılan İbrahim Tatlıses, ifadesi alınmadan evrak üzerinden serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!