i30 sonunda amacına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

i30 sonunda amacına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Hyundai’nin kompakt segmentteki temsilcisi i30, dünyanın en saygın güvenlik derecelendirme kuruluşlarından olan Euro NCAP’in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinde en yüksek derece olan 5 yıldızı alarak güvenlikteki kalitesini bir kez daha ispatladı.

Bir önceki testte, sadece 1 puan ile 5 yıldızı kaçıran Hyundai i30, yapılan küçük müdahalelerle bu kez gerekli puanı aldı ve 5 yıldızı kazandı. Hyundai i30, testlerde çocuk korumasında da 4 yıldız alarak, değerlendirildiği "küçük aile otomobili" kategorisindeki en yüksek sonuçlardan birine imza attı. Hyundai i30’da altı havayastığı, aktif koltuk başlıkları, aktif gergili ön emniyet kemerleri, güçlendirilmiş bağlantı noktaları, kapı içi çelik emniyet kirişleri gibi aktif güvenlik ve EBD destekli ABS fren sistemi, park mesafe kontrol sistemi ve ESP (üst paket olan Style Plus’ta sunuluyor) pasif güvenlik donanımıyla tüm yolcularını en güvenilir şekilde koruyor. Hyundai i30’un özellikle diz ve uyluk kemiği bölgelerindeki yaralanma riskini azalttığı ve çarpışma esnasında yolcu kabininin ve ayak dayama bölümünün sabit kaldığı tespit edildi. Euro NCAP, yeni testinde çocuk koruması için Hyundai i30’u dört yıldız ile ödüllendirirken yaya güvenliğinde de segment ortalaması olan iki yıldızı aldı. Türkiye’de ikisi dizel ve biri benzinli olmak üzere 1.6 litre hacimli üç farklı motor seçeneği ve üç farklı donanım paketiyle satılan i30’da, segmentindeki çoğu rakibine göre oldukça zengin bir güvenlik ve konfor donanımı bulunuyor. Hyundai i30’ların fiyatları, modeline göre 32 bin 600 YTL ile 45 bin YTL arasında değişiyor

Koleos, Renault’un 10’uncu 5 YILDIZ alan modeli oldu

Renault’un 4x4 segmentindeki temsilcisi Koleos, EuroNCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinden aydığı puanla Renault’un 5 yıldızlı 10’uncu modeli oldu. Koleos, 4x4 aktarma sistemi sayesinde, gerek şehir içinde, gerekse uzun yolda, oto yolda veya off-road’da kullanılabilen çok yönlü bir crossover. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi, elektronik yörünge düzelticisinin müdahale sınırlarını daha da geciktirerek, torkun ön ve arka takımlar arasındaki dağılımı ile tutunma kayıplarını gidermek suretiyle otomobilin aktif güvenliğini arttırıyor. Araç pasif güvenlik konusunda, önde ve arkada programlı deformasyon bölümleri bulunan bir yapı ile donatılmış. İç mekán, kaza halinde gerçek bir yaşam hücresi oluşturmak üzere tasarlanmış. Bu düzeneği tamamlamak için Renault Koleos, ikisi önde olmak üzere altı hava yastığı, ön ve arka yan koltuklarda güç limitörlü emniyet kemerleri, ön koltuklarda aktif ön gergili kemerler, arka yan koltuklarda çocuk koltuğunun tespiti için Isofix bağlantı kancaları gibi yolcuların korunmasına katkıda bulunan bir dizi donanımına sahip. Aktif güvenlik konusunda, Renault Koleos hassas bir şasiye sahip. Acil fren, engelden kaçınma veya tutunma kaybı durumlarında sürücüye yardımcı olmak için, standart olarak elektronik fren gücü dağıtıcılı ABS ve Acil Fren Yardımı (AFU) sistemleri devreye giriyor. Koleos’un sürekli dört çeker aktarması da, tutunma kayıplarını minimize ederek otomobilin aktif güvenliğini arttırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!