Huzur veren botanik park

Güncelleme Tarihi:

Huzur veren botanik park
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2002 01:57

Küçükbakkalköy'de çevreyolu kenarındaki araziyi 1995'te ağaçlandırmak üzere Karayolları'ndan 10 yıllığına alan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, burada botanik park meydana getirdi.

Açılışını dün Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Akcan ve Vali Erol Çakır'la birlikte yaptığı parka Gökyiğit, 7 yıl önce kaybettiği merhum eşi Nezahat Gökyiğit'in adını verdi.

Açılışta konuşan Gökyiğit, Nezahat Gökyiğit Parkı'nın yapıldığı yerde 7 yıl önce tek bir bitkinin dahi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Tarım uzmanı Ahmet İnan ile ortağı ormancı Mehmet Bul'a, arazi hazırlama ve dikim işlerini verdim. Hatıra parkı üzerinde 5 yıldır çalışıyoruz. Otoyol inşaatları sırasında tahrip olan dokuyu iyileştirmek amacı ile önce alt toprak işlemeleri yapıldı, ardından da fidanlar dikildi. Burasını İstanbul halkının bitki ve ağaçlar konusunda bilgi edinebileceği bir arboretum haline getirdik. İlköğretimden, yüksek öğretime kadar öğrencilerin yararlanabileceği bir hale gelecek ve parkı gezenler bitki ve ağaçlar hakkında bilgi alabilecek. Ayrıca parkımızda dünyanın en geniş canlı meşe koleksiyonunu da oluşturacağız.’’

TEMA Mütevelliler Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca ile TEMA Başkanı Nihat Gökyiğit, Vali Çakır'ın ricası üzerine ‘Meşelidir Dağlar Meşeli’ türküsünü birlikte söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!