Hürriyet Treni Elazığ’da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni Elazığ’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2009 14:37

HÜRRİYET Gezetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın işbirliğiyle 9 Eylül'de İzmir'den hareket eden ‘Hürriyet Hakımızdır/Tren Özgürlüktür’ treni, bugün Elazığlılarla buluştu.

Halk oyunları ekipleri tarafından coşkuyla karşılanan tren büyük ilgi göndü. Hürriyet treni Elazığ Garı’nda Vali Vekili Bedrettin Özmen, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Elazığ Belediyesi Halk Oyunları ekibinin karşılama sırasındaki yöresel oyunları büyük beğeniyle izlendi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile karşılamaya katılanlar, önce Coca Cola karşılama bandosunu ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Atik Birici, burada bateri çalarak gruba bir süre eşlik etti. Trendeki ‘Mutluluk Vagonu’nu gezen protokol üyeleri ‘Kar mı yağmış şu Harput’un başına’ türküsünü söyledi. TCDD Genel Müdürü Karaman, sosyal proje olduğu için trenin görevini yapması için tüm personeli seferber ettiklerini söyledi.

Hürriyet treninde konuklara doğdukları tarihin Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfaları hediye edildi. Vali Vekili Bedrettin Özmen, Hürriyet grubuna Akbank, Coca Cola'ya etkinlikleri için teşekkür etti.

Trende aile şiddet konusu da ele alındı. Neşe Hacısalihoğlu, Elazığlı yetkililere aile içi şiddet konusuna sorular sorarken, Vali Vekili
Bedrettin Özmen, “Aile içi şiddet ortadan kalktıktan sonra gelişmiş ülke olacağız” dedi. Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, aile içi şiddette artış olduğunu söyleyerek kurumlarla koordineli çalıştıklarını ifade etti. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, sığınma evi sözüne karşı olduklarını ifade ederek, “Biz kadın konuk evi olarak telaffuz etmek istiyoruz. Aile içi şiddete maruz kalmış bayanları emniyet ve belediye ile işbirliği yaparak koruma altına alıyoruz. Ama kadın koruma evimiz yok. Şiddete uğramış bayanların koruma altında iken tekrar yakınları tarafından şiddete uğramamaları için farklı yerlerde barınmalarını sağlıyoruz” dedi.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici, belediyenin düşkünler yurdunu da benzer konularda kullandıklarını söyledi. Birici, daha sonra Neşe Hacısalıhoğlu'nu belediyenin düşkünler yurdunu gezdirdi. Hacısalihoğlu, yurdu beğendiğini belirterek, aile içi şiddetin aslında artmadığını daha fazla gün yüzüne çıktığını söyledi.

ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Elazığ Garı’nda bulunan Hürriyet Treni çocuklardan yoğun ilgi gördü. Boyama çalışmaları yapan çocuklar, etkinliklerden faydalandılar. Eğitmenler eşliğinde boyama çalışması yapan çocuklar oldukca neşeli saatler geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!