hurriyet.com.tr'den bir yenilik daha…

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trden bir yenilik daha…
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 14:01

Dijital dünya durmuyor. Her an bir arayış, her gün bir yenilik oluyor. Özellikle, genç dinamik okurlarımızdan gelen talepler, tecrübeli okurlarımızdan gelen öneriler sürekli ileriye doğru giden bu yeniliğin motoru oluyor…

Haberin Devamı

Sizlerden aylardır bir talep geliyordu ve özeti şuydu:

- Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki,yetişemiyoruz. Sabah ne olmuştu, öğle ne oldu. Akşam ne vardı? Bir türlü yakalayamıyoruz.

Bir okurumuz şöyle diyordu:

Fatih ÇEKİRGE yazıyor
hurriyet.com.tr

“Akşam baktığımda gazete ne demişti. Bulamıyorum. Sonra ne oldu yakalayamıyorum. Buna bir çözüm bulur musunuz?”

Toplandık nasıl bir çözüm buluruz diye uzun uzun araştırdık.

Sonunda dedik ki;

- Okurlarımız için zamanı donduralım. Saklayalım.

 

Nasıl mı?

Haberin Devamı

Bugünden itibaren yenilenmiş ana sayfamızın üst tarafında saatler göreceksiniz. Örneğin siz o gün öğle saatlerinde açabildiniz www.hurriyet.com.tr 'yi

Doğal olarak peki sabah ne olmuştu diye soracaksınız. Devam eden haberlerin öncesini merak edeceksiniz.

 

İşte sayfanın üstündeki o saatlere tıkladığınızdao saatteki haberleri, o saatin manşetlerini yani o saatteki hurriyet.com.tr ’de ne olduğunu göreceksiniz.

Sanıyorum dünya internet yayıncılığında bir ilki daha yapıyoruz. Bir yenilik daha yani…

 

YENİ ANA SAYFA

Bu arada yenilenmiş ana sayfaya da dikkatinizi çekerim. Sol menüdeki ferahlık, ana sayfanın alt bölümlerindeki sadelik ve detay şimdi daha etkili ve kolay okunur bir tasarım oldu..

Bu sadelik içinde aslında çok gelişmiş bir “yeni kanal yayılımı” da ortaya çıkıyor. Alt bölümlerde hepsi kendi içinde birer ayrı web sitesi olan kanallarımıza çok daha rahat ulaşacaksınız.

Türkiye’deki internet haberciliğinde 1 numara olan hurriyet.com.tr ’nin bu yeni tasarımını umarım beğenirsiniz.

 

hurriyet.com.tr HER YERDE 1 NUMARA

 

Haberin Devamı

Dünyanın internet istatistikleri konusunda önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan comScore Inc.’in Ocak 2010 raporuna göre Türk internet kullanıcısı ayda 1,6 milyar dakikasını haber ve bilgi içeren sitelerde geçiriyor.

 

Bunun 416 milyon dakikası ise yine aynı kategoride en fazla ziyaret edilen portal olan hurriyet.com.tr ’de geçiriliyor.

 

Haber ve bilgi kategorisinde bulunan sitelerinin yılın ilk ayında aldığı yurt içi trafiğin karşılaştırıldığı raporda hurriyet.com.tr, aylık ziyaretçi sayısı, erişim, aylık sayfa görüntülenme sayısı ve toplam dakika gibi pek çok kategoride rakiplerini geride bırakarak birinci sırada yer alıyor.

 

Özgün yayıncılık anlayışıyla Türkiye’nin en çok ziyaret edilen haber sitesi olan hurriyet.com.tr, dünyanın internet istatistikleri konusunda lider şirketlerinden biri olan comScore’un Ocak 2010 raporundabirinci sırada yer alıyor. Türkiye’den erişilen haber ve bilgi sitelerinin yılın ilk ayındaki kullanım sıklığının araştırıldığı rapor, hurriyet.com.tr ’nin alanında lider olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

 

Kullanıcı profili olarak 15 yaş üzeri Türk internet kullanıcısını kapsayan ölçümlerde hurriyet.com.tr sitesinin erişilebilirlik oranı ise yüzde 36,4 olarak belirtiliyor. Bir başka deyişle Türkiye’de her 100 kişiden 80’i bilgi ve haber sitelerine giriyor ve giren 80 kişiden 40’ı hurriyet.com.tr ’yi tercih ediyor.

 

hurriyet.com.tr, comScore verilerine göre 416 milyon dakikalık toplam ziyaret süresiyle de rakiplerini geride bırakıyor. Sitede her ziyaret başına ortalama 6,6 dakika geçirildiğini de gösteren raporda, bir kullanıcının ay boyunca ortalama 8 kere hurriyet.com.tr ’yi ziyaret ettiği ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!