Güncelleme Tarihi:
Hürriyet Gazetesi’nin geleneksel kuruluş yıldönümü töreni için Hürriyet Medya Towers’daki Çetin Emeç Salonu önceki gece hıncahınç doluydu. Hürriyet’in üst düzey yönetiminin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki merkezlerinde çeşitli kademelerinde çalışan personelin de katıldığı gecenin sunuculuğunu, Hürriyet ınsan Kaynakları Genel Direktörü Sancak Basa yaptı. Gece, Hürriyet Gazetesi ıcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın konuşması ile başladı.
KUTLAMALAR ARTIK 1 MAYIS’TA
Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün televizyonda Taksim’deki 1 Mayıs törenlerini izlerken, aklıma 1977 yılındaki törenler geldi. O yıl ben 6 yaşındaydım. 1 Mayıs 1977’de Taksim’de talihsiz olaylar yaşanırken, Hürriyet’in Hilton Oteli’nde 29’uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları varmış. Tören başlamadan önce salon davetlilerle dolarken, Taksim’deki ölüm haberleri gelmeye başlamış. Ve çalışanlar töreni bırakıp gazeteye, işlerinin başına koşmuşlar. O günden sonra, 32 yıldır Hürriyet’in yayın hayatına başladığı 1 Mayıs gününde hiç kuruluş yıldönümünü kutlanmadı. Hep daha sonraki tarihlerde kutladık. Ancak geçtiğimiz cumartesi günü Taksim’deki 1 Mayıs törenini izlerken bu günün Hürriyet’in hayatında da dönüm noktası olmasını istedim. Bundan sonra Hürriyet’in kuruluş yıldönümünü, gerçek doğum günü olan 1 Mayıs’ta kutlamak istiyorum.”
HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ
Son 30 yılda dünyada ve ülkemizde çok şeyin değiştiğini vurgulayan Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bunun son 10-14 yılına Hürriyet Gazetesi’nin bir parçası olarak bizzat şahit oluyorum. Bu dönemde değişen en önemli dinamiklerden biri de işçi-patron dinamiği. Eskiden işçi-patron dinamiği çok daha farklı algılanıyordu. Bugün hem işçisi, hem de patronu bir gerçeğin çok farkında; hepimiz aynı gemideyiz. Gemi batarsa hepimiz batıyoruz, yüzerse hepimiz yüzüyoruz. Hürriyet, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizin yanı sıra haksız gelen vergi cezaları nedeniyle bir kriz içine girdi. Bu süreçte tüm Hürriyet çalışanları gerçekten maddi manevi destek verdi. Buradan hepinize tek tek teşekkür ediyorum.”
GAZETELER YENİDEN DOĞUYOR
“Son yıllarda sektörümüzde bir değişim yaşanıyor. ‘Gazeteler küçülüyor’ yaygaraları yapılıyor. Ama ben bunları küçülmek değil, gazetelerin yeniden doğuşu olarak değerlendiriyorum. Gazeteler bu yeniden doğumun sancısını yaşıyor. Çünkü Hürriyet bu yeni dönemde yeniden doğuyor. Bambaşka bir vücut ile, teknoloji ile donatılmış olarak farklı olanakları olan bir gazete olarak ortaya çıkıyor. Hürriyet 62’nci yılına önemli değişikliklerle giriyor. İlk değişiklik, 20 yılını doldurmuş genel yayın yönetmenimiz Ertuğrul Özkök’ün, görevini sevgili arkadaşımız Enis Berberoğlu’na bırakması. Enis, ekonomiden başlayıp Ankara temsilciğine kadar tüm birimlerde çalışmış deneyimli bir arkadaşımız. Onun gazetecilik tutkusunun Hürriyet’e yansımaya başladığını hep birlikte görüyoruz. Bir başka değişiklik de, yeni icra kurulu başkanımızın Hasan Yılmaz olması. Kendisi çok parlak iş hayatıyla hızlı tüketim sektöründen geldi. Kişisel enerjisiyle Hürriyet’e bambaşka bir bakış getirecektir.”
62 YILLIK MARKAYI TANIDIM
Vuslat Doğan Sabancı’nın ardından mikrofona Hasan Yılmaz geldi. ıcra Kurulu Başkanlığı görevi önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Yılmaz, şöyle konuştu: “Gazete nasıl hazırlanır, nasıl basılır diye hiç düşünmemiştim. ıki aydır sizlerle birlikteyim, bu sürede çok şey öğrendim. Hürriyet’in sadece bir gazete değil, farklı dinamiği olan interneti, mobil uygulamaları ile, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ile yüksek bir platform olduğunu öğrendim. Hürriyet’in 62 yıllık geçmişini öğrendim. Ülkemiz, marka çıkarma konusunda çok başarılı değildir ama Hürriyet bu konuda çok başarılı. Hürriyet’in, 62 yıldır Türkiye’nin demokrasi tarihini yazıp saygınlığından taviz vermemiş, çok başarılı, parmakla gösterilecek bir marka olduğunu anladım. Çalışanların birbirine çok bağlı ve cana yakın olduklarını gördüm.”
OLGUN BİR BABA OLARAK YÖNETİCİYİM
Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ise konuşmasında, mesleğe 1981 yılında, Oktay Ekşi’nin yanında Hürriyet Haber Ajansı’nda başladığından söz etti. Berberoğlu, “Asgari ücretin beşte biri kadar bir ücretle başladım. Sonra çeşitli kademelerde bulundum. Bir gün Aydın Doğan beni çağırdı. Aklımdan mazim geçti. Sonra ‘nasıl iyi bir yönetici olunur’ diye düşündüm. Mesleğe huysuz ve asi bir erkek çocuğu olarak başladım. Ama şimdi olgun yaşta bir baba olarak çalışıyorum. Beni tanımayanlar da beni bir baba, bir kardeş olarak görecektir” dedi.
ÖDÜLLER DAĞITILDI
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak, emekli olan 12 personele Hürriyet Gazetesi ıcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı tarafından plaket verildi. Ardından 35 yıllık çalışanlara Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, 30 yıllıklara Doğan Holding Denetim ve Risk Yönetimi Başkanı Ahmet Toksoy, 25 yıllıklara da Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Hasan Yılmaz, 20 yıllıklara Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberolu, Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Ertuğrul Özkök, Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi, yayın danışmanı Doğan Hızlan, 10 yıllıklara da ıcra Kurulu Üyesi ve Mali ışler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, ıcra Kurulu Üyesi ve Reklam Grup Başkanı Ayşe Cemal Sözeri, ıcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Ayçin Bayraktaroğlu, ıcra Kurulu Üyesi ve Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı Ahmet Dalman, ıcra Kurulu Üyesi ve ınternet Grup Başkanı Ahmet Sözer, Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Hürriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, Hürriyet Gazetesi Bölge Yayın Yönetmeni Nejat Seçen, yazı işleri müdürleri Tufan Türenç, Doğaner Gönen, Arif Dizdaroğlu ve ınsan Kaynakları Genel Direktörü Sancak Basa plaketlerini verdi. Tören, gazetemizin baskı holündeki pasta kesimi ve Cihan Okan konseri ile son buldu.