Hurdaya çıkan mermi ve bomba imhası korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Hurdaya çıkan mermi ve bomba imhası korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 11:50

KIRIKKALE halkı, Makine Kimya Endüstri Kurumu’nca(MKEK) hurdaya çıkan ve arızalı olan mermi ve bombaların imha edilmesi sırasındaki patlamalarla irkilip, tedirginlik yaşıyor. Vatandaşlar, 1997’de MKEK’ye bağlı Mühimmat Fabrikası İmla İşletmesi’nin TNT şubesinde 4 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanması, yüzlerce ev ve işyerinin zarar görmesine neden olan patlamaları hatırlıyor.

Kırıkkale halkı, Yahşihan İlçesi Bedesten yolundaki dağlık arazide MKEK ve askeriyenin hurdaya çıkan arızalı mermilerile bombalarının imhası sırasında yaşanan patlamalar sırasında büyük korku yaşıyor. Vatandaşlar, yaşanan patlamalarla birliket ‘155 Polis İmdat’ı ararken, zaman zaman da telefonların kilitlenmesine neden oluyor. Sık sık yaşanan patlamalarla birliket Kırıkkale merkezle birlikte üniversitede, Yahşihan ve Bahşılı ilçelerinde paniğe neden oluyor. Vatandaşlarla birlikte Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler de patlamalardan rahatsız olup, sınavlar sırasında konsantrasyonlarının bozulduğunu söylüyor.

Yahşihan’da incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner’e vatandaşlar yaşanan patlamalarla ilgili şikayetlerini dile getirdi. İlçe halkı, “Patlamalardan şikayetçiyiz, en azından ses tonunun azalmasını istiyoruz. Şiddetli patlamalar sırasında evlerimizin duvar sıvaların düşüyor, çatlaklar oluşuyor” dedi. Vali Güner ise bu konunun üzerinde duracağını, bünyelerinde olmayan askeri bölgedeki bu durumla ilgili tayeplerin iletileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!