Hundt: "Kesintiler azalmalı"

Güncelleme Tarihi:

Hundt: Kesintiler azalmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 16:44

Haberin Devamı

ALMAN İşverenler Birliği (BDA) Başkanı Dieter Hundt, federal hükümeti sosyal kesintilerin düşürülmesi için somut adım atmamakla suçladı. “Koalisyon Sözleşmesi”nde sosyal kesintilerin 2009 yılına kadar yüzde 40'ın altına düşürülmesinin yer aldığını hatırlatan Hundt, “Şu ana kadar bu alanda ciddi bir girişimde bulunulmadı. Zaman kaybetmeden bu alanda gereken adımlar atılmalı” dedi.

Hundt, sosyal kesintilerin yüksek olması nedeniyle Alman şirketlerin rekabet gücünün zayıfladığını da söyledi. Sosyal kesintilerin üretim maliyetini yükselttiğine işaret eden Hundt, “Alman ekonomisinde ihracatın payı çok yüksektir. Hükümet bu gerçek ışığında hareket etmeli ve Alman işverenlerin rekabet gücünü artırmak için yeni politikalar üretmelidir. Hükümetten bu alanda somut adımlar atmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Almanya'da sosyal kesinti oranının şu anda yüzde 42 civarında olduğu da belirtildi.

Haberin Devamı

BDA Başkanı Dieter Hundt, hükümetin planladığı sağlık reformuna rağmen hastalık sigortalarının prim oranını yükseltme kararının mantıklı bir yönü olmadığını söyledi. Dieter Hundt, sigortaların bu kararının işverenlerin yükünü ve üretim maliyetini artıracağını belirtirken, “Bu da Alman şirketlerin rekabet gücünün zayıflaması anlamına gelir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!