Hükümet benzine jest bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Hükümet benzine jest bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 19:50

Benzin fiyatlarının 4 liralık psikolojik sınıra gelmesi hükümeti harekete geçirdi. Fiyatların aşağı çekilmesi için seri toplantılara başlayan ekonomi yönetimi, TÜPRAŞ, ithalatçı firmalar ve bayilerden 'jest' niteliğinde indirim bekliyor. Akaryakıtçılara, 'görünen ve görünmeyen karlarınızı gözden geçirin' denilecek.

Haberin Devamı

Dün ve bugün yapılan toplantılarda akaryakıtın fiyatını artıran unsurlar tek tek incelenerek, her bir kalemde indirim marjları masaya yatırıldı.  Ekonomi yönetiminin ulaştığı bulgulara göre

dağıtıcı ve bayi karı ile TÜPRAŞ ve ithalat fiyatlarında  indirim yapılabilecek alan bulunuyor. İşte bu alanda yapılabilecek indirim için akaryakıtçılarla özel bir görüşme yapılacak. Bu görüşmede TÜPRAŞ, akaryakıt dağıtıcıları ve bayilerden 'indirim jesti' istenecek. Şirketlere, 'görünen ve görünmeyen karlarınızı gözden geçirin' denilerek indirim için yeterli marj olduğu mesajı verilecek. Jest miktarı için konuşulan toplam rakam ise 'şimdilik' 15 ila 20 kuruş. Ancak bunun ne kadarının TÜPRAŞ ne kadarının ana dağıtıcı ve bayilerden olacağı yapılacak toplantıda ortaya çıkacak.
 
Jestin gelmemesi halinde akaryakıtın üretim, ithalat, dağıtım ve bayi mekanizmasına yönelik kapsamlı bir denetimin başlayacağı ifade ediliyor.
 
TOPLANTI ERTELENDİ
 
Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (EPDK) , bu tespitler üzerinden TÜPRAŞ ile akaryakıt dağıtıcısı ve bayi temsilcileri ile yarın görüşmeleri bekleniyordu. Ancak EPDK yetkilileri, yarın gündemi önceden belirlenmiş kurul toplantısı olduğunu belirterek, şirketlere bu toplantı için henüz bir davet göndermediklerini ifade ettiler.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!