Hücre evi bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Hücre evi bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adana, Yüreğir'de hücre evi diye basılan iki ayrı evde iki kişi öldü, bir kişi yaralandı. Ancak kanlı baskınla ilgili çelişkiler, kafa karıştırıyor.

Polis: Hücre evi 3 aydır izliyoruz

Eşi öldürülen kadın: Biz örgüt nedir bilmeyiz

İki genç, ikinci evi 15 gün önce kiraladı

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde, önceki gece hücre evine düzenlenen baskında öldürülen 2 kişiden Murat Bektaş'ın, polis hatasına kurban gittiği ileri sürüldü.

Akıncılar Mahallesi 24. Sokak'taki hücre evine 20.30 sıralarında düzenlenen baskında, DHKP-C militanı oldukları ileri sürülen 30 yaşındaki Murat Bektaş ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi ve örgütün sözde Akdeniz Bölge Sorumlusu 22 yaşındaki Erdinç Aslan öldürüldü. Yunanistan'da eğitim gören örgütün askeri kanat sorumlusu 26 yaşındaki İsmail Fatih Çoban sahte kimlikli Mustafa Köprü ise yaralı olarak yakalandı.

Evin sahibi 75 yaşındaki Mevlüt Zeren ise evi 15 gün önce 2 gencin tuttuğunu, 1 hafta önce de bir iki parça eşya getirip kalmaya başladıklarını söyledi. Zeren, ‘‘Ne yaptıklarını, ne işle uğraştıklarını bilmiyoruz. Yalnızca, 10 milyon lira kapora verdiler. Dün gece de sivil polislerin yukarı çıktıklarını gördük. Başka da birşeyden haberimiz yok’’ dedi. Zeren, Murat Bektaş'ın ise 1.5 yıldır kiracısı olduğunu söyledi.

İddialar üzerine Adana Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu, baskında öldürülen Erdinç Aslan'ın örgüt üyesi olduğunu, Murat Bektaş'ın ise örgüt üyelerine yataklık yaptığını söyledi. Yetimoğlu, ‘‘Operasyonda herhangi bir polis hatası yoktur. Yanlış eve de girilmemiştir. Murat Bektaş ve ailesi hücre evindeki militanlarla içiçe, aynı dairede oturdukları tespit edilmiştir’’ dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Çetinkaya da, sözkonusu kişileri üç aydır takip ettiklerini söyledi. Muzaffer Çetinkaya, siyasi partilere yönelik bombalı eylem hazırlığında olan teröristlerin ‘‘teslim ol'' çağrısına silahla karşılık verdiklerini ileri sürerek, ‘‘Murat Bektaş da lambalar söndürüldükten sonra elinde silahla dışarı çıktı. Bunun üzerine arkadaşlarımız silahla karşılık verdi. Hücre evi baskınında herhangi bir yanlışlık yok’’‘‘ dedi.

Polis, olay yerinde 3 adet patlamaya hazır parça tesirli bomba, 1 kaleşnikof, 2 adet de tabanca bulunduğunu açıkladı.

Temizlik işçisi

Polis baskını, Akıncılar Mahallesi 24. Sokak'taki iki eve yapıldı. Evlerden birinde temizlik işçisi 30 yaşındaki Murat Bektaş, eşi ve 3 yaşındaki çocuğu yaşıyordu. Bektaş (altta), polislerin silahından çıkan kurşunlarla can verdi. Temizlik işçisi, iddiaya göre polis içeri girdiğinde telefonla konuşuyordu ve örgütle bir ilgisi yoktu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!